Marian Petria, la ”Mondialele paralimpice” de atletism

Marian Petria, la ”Mondialele paralimpice” de atletism
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Începând de astăzi și până pe 15 noiembrie, în Dubai vor avea loc întrecerile Campionatului Mondial paralimpic de atletism. La startul numeroaselor probe se vor prezenta peste 1.400 de atleți (persoane cu dizabilități), din 118 țări. România este prezentă cu o delegație minusculă, cu doar şase concurenți, care au plecat ieri spre Emiratele Arabe Unite. Din delegație face parte și gălățeanul Marian Mircea Petria, însoțit de prof. Marlena Chițu, antrenoarea cu care se pregătește de mai multă vreme.

Gălățeanul va concura în două probe - lungime și ștafeta universală de 4x100 m, unde speră să obțină rezultate notabile.

Participarea la actualele întreceri mondiale constituie și criteriu de calificare pentru Jocurile Paralimpice de anul viitor, de la Tokyo, Petria trebuind să îndeplineacă baremul în una dintre cele două probe în care concurează în Dubai.

Marian Petria are 29 de ani și practică atletismul de zece ani, cu participări la concursuri de performanță de opt ani. Este legitimat la Sporting Club Galați (președinte Vasile Cristea). A înregistrat numeroase performanțe, fiind multiplu campion paralimpic la probele prefetate: 100 m, 200 m și lungime. În acest an și-a îndeplinit baremul de participare la "Mondialul" din Dubai după un concurs reușit în Elveția. De-a lungul timpului, Marian a fost prezent la numeroase concursuri internaționale, găzduite de Franța, Elveția, Olanda, Italia, Germania. Între altele, are trei prezențe la Campionatele Europene, unde a cucerit o medalie de bronz în 2016, în proba de 200 metri.

Prof. Marlena Chițu își caracterizează astfel elevul. "Este un tânăr sârguincios, ascultător, permanent dispus să se autodepășească, cu toate că nu dispunem de cele mai favorabile condiții de pregătire".

Citit 2029 ori Ultima modificare Marți, 05 Noiembrie 2019 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.