HOCHEI | Prima sincopă s-a produs la Gheorgheni
Foto: Sorin Pană | Sportul Ilustrat

HOCHEI | Prima sincopă s-a produs la Gheorgheni
Mâine, meci la Gheorgheni
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE: CSM Galaţi a pierdut partida de la Gheorgheni, scor 5-0 (3-0, 1-0, 1-0).


Formaţia CSM "Dunărea" Galaţi va disputa o singură partidă din cele două care erau programate iniţial, la mijlocul acestei săptămâni, cu ACSH Gheorgheni. Aceasta va avea loc mâine, de la ora 18.30, şi poate fi ocazia debutului în echipa gălăţeană a unui hocheist recent transferat.

La antrenamentele conduse de antrenorii Vadim Şakraiciuc şi Cornel Chiriţă participă, de câteva zile,  doi noi jucători, Otto Szopos şi Magor Szopos. Otto este atacant, are 22 de ani şi a început sezonul la Sapientia U23, după mai mulţi ani în care a jucat în Ungaria. Acesta va putea debuta la CSM “Dunărea” în partida de mâine, de la Gheorgheni.

Magor Szopos este un portar în vârstă de 20 de ani, iar în ultimii patru ani a evoluat pentru echipele de juniori şi tineret ale clubului maghiar Eto Gyor. Fiind vorba de un transfer internaţional, procedura de legitimare durează mai mult, astfel că Magor Szopos încă nu are drept de joc. Acesta vine să umple golul lăsat de o surprinzătoare plecare de la Galaţi a portarului Bogdan Popa, campion cu echipa din Galaţi în 2016.

Totodată, din lot nu mai face parte nici rusul Pavel Plotnikov, care şi-a reziliat contractul, de comun acord cu cei din conducerea clubului, CSM Galaţi fiind acum în căutarea unui alt jucător din străinătate.

După partida de la Gheorgheni vor urma două meciuri la Galaţi, sâmbătă şi duminică, cu Sportul Studenţesc. Totodată, sunt discuţii pentru programarea unor din meciurile din deplasare cu SC Miercurea Ciuc spre sfârşitul lunii, în jur de 26 noiembrie.

Kiricenko, excelent la echipa naţională

Partida ACSH Gheorgheni - CSM „Dunărea” Galaţi are loc la foarte puţin timp după întoarcerea echipei naţionale de la turneul „Baltic Challenge Cup” care a avut loc în Estonia şi s-a încheiat duminică seară. Echipa României a pierdut în faţa Letoniei, scor 3-5, şi a Estoniei, scor 1-3, câştigând în prelungiri meciul cu reprezentativa de tineret a Kazahstanului. Vitali Kiricenko (CSM Galaţi) a fost unul dintre remarcaţii acestui turneu, cu două goluri marcate în jocul cu Lituania şi unul cu Estonia, la acest ultim joc fiind desemnat şi cel mai bun jucător din echipa României. De la CSM Galaţi a mai jucat la acest turneu şi Anton Butochnov.

Citit 2192 ori Ultima modificare Joi, 14 Noiembrie 2019 00:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.