Festival internaţional de dans sportiv
Foto: Sonia Baciu

Festival internaţional de dans sportiv
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gălăţenii iubitori de dans sportiv vor avea ocazia în acest weekend să se reîntâlnească cu cei care dau viață ringului, cu armonia, frumuseţea şi eleganţa sportivilor cluburilor de specialitate din oraş, dar şi din ţară, la cea de-a noua ediţie a ”Cupei Memoriale Daniel Nechita”, precum și la concursul internațional ”Danube Dance Fest”, competiţii ce se vor desfășura la Sala Sporturilor ”Dunărea”, în coorganizarea cluburilor Fantezia și Beija Flor.

La eveniment vor fi prezente peste 200 de perechi, astăzi, în ziua rezervată profesioniştilor, respectiv, în jur de 1000 de participanţi, duminică, în ziua dedicată debutanţilor, atât la formaţii, cât şi la concursul de balet. Astăzi, de la ora 19.00, va avea loc ”Gala” competiţiei, unde vor evolua cele mai bune perechi din concurs.

Duminică, în cadrul Danube Dance Fest, prima parte a zilei de duminică va fi rezervată debutanţilor, ca apoi, începând cu ora 14,00, pe ringul de dans să îşi facă apariţia formaţiile şi micii balerini. Printre participanţi se vor afla şi sportivi de la cele trei cluburi gălăţene de profil, Fantezia, Beija Flor și CS Municipal, precum și cei de la sucursalele gălățene ale cluburilor din București - Phoenix, Hobby Dance și Generația 9, dar şi dansatori din Republica Moldova și, în premieră, din Bulgaria. ”Ne așteptăm la un grad mai ridicat al competiției, cu mult peste ce a fost în edițiile trecute, mai ales că acum, în premieră, vom avea și dansatori din Bulgaria”, a declarat Iulian Tenie, președintele Beija Flor.  

Daniel Nechita, în memoria căruia se organizează acest festival, a fost liantul dintre cele două cluburi gălăţene. ”Daniel Nechita este omul de suflet pentru Fantezia și Beija Flor. Vrem să îl păstrăm în memoria noastră. A iubit dansul și datorită lui mulți dintre noi am ajuns să îndrăgim dansul sportiv și să facem performanță”, a declarat Marian Adam, co-organizatorul din partea Fantezia Galați.

Accesul publicului în sală se va face pe baza biletului de intrare, în valoare de 25 de lei pentru sâmbătă, respectiv, 20 lei pentru duminică. 

Acesta este al doilea an în care competiția de dans sportiv se desfășoară la Sala Sporturilor, startul fiind dat în primăvara trecută, la ”Cupa Beija Flor”.

Gălățeni, la competiții naționale

La București a avut loc Cupa DanceWay, eveniment la care s-au remarcat Mihai Ciolan și Ana Dalia Tenie (Beija Flor), cu locul 2 la Open Basic Latino (16-35 ani) și locul 3 la Standard, iar Darius Buruiană și Alma Stoinoiu (CS Municipal Galați) - locul 3 la Clasa D (12-15 ani).

Citit 4622 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019 01:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.