Spania a cucerit Cupa Davis

Spania a cucerit Cupa Davis
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spania a câștigat Cupa Davis pentru a șasea oară în istorie, după ce a învins în finală echipa Canadei, scor 2-0. Învingătoarea primei ediții a noului format competiţional a fost stabilită după primele două meciuri de simplu. Roberto Bautista-Agut l-a învins pe Felix Auger-Aliassime, iar Rafael Nadal a adus punctul decisiv grație victoriei obținute în fața lui Denis Shapovalov.

”Poate am câştigat opt meciuri, dar persoana care a fost vitală în această Cupă a fost Roberto (n.r. - Bautista). Ce a făcut el a fost aproape inuman. A plecat joi, tatăl său a decedat, el a revenit, s-a antrenat ieri (n.r. - sâmbătă), iar azi a fost pregătit să joace la cel mai înalt nivel”, a declarat Nadal în lacrimi, la postul de televiziune Movistar, potrivit Agerpres.

Pentru Spania este a șasea Cupa Davis din istorie, după cele din 2000, 2004, 2008, 2009 și 2011. Ibericii au mai disputat alte patru finale, în 1965, 1967, 2003 și 2012.

În grupele turneului final al Cupei Davis de la Madrid, Spania a trecut de Rusia și Croația (campioana en-titre), iar apoi le-a eliminat pe Argentina (sferturi) și Marea Britanie (semifinale). Canada s-a aflat la prima finală din istorie, după ce a reușit să elimine din competiție Australia (sferturi) și Rusia (semifinale). În faza grupelor, canadienii au învins Italia și SUA.

Altfel, pe același principiu (cu 16 echipe ce joacă într-un singur loc, pe parcursul unei săptămâni) se va disputa și turneul final al Fed Cup, ce va avea loc în aprilie, la Budapesta. Pentru un loc în disputa din Ungaria, ”tricolorele” vor juca, pe teren propriu (în februarie), împotriva Rusiei.

Citit 724 ori Ultima modificare Luni, 25 Noiembrie 2019 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.