Cappo di tutti capi

Cappo di tutti capi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Marius Pena, golgeterul uitat de multe ori pe banca de rezerve, a demonstrat sâmbătă – pentru a câta oară? – că merită titularizarea: a pus capul pe o minge centrată de experimentatul Frunză şi campionii puteau merge la casierie * „Iar apoi la baie”, după cum a spus, amuzat, antrenorul Dorinel Munteanu la final *

OŢELUL GALAŢI – FC BRAŞOV 1-0 (1-0)

Meci disputat sâmbătă în etapa 4-a a Ligii I;

Stadionul „Oţelul” – 7.000 de spectatori;

A marcat: Pena, min. 3;

Cartonaşe galbene: Filip 40’ / C. Ionescu 37’, Dominguez 74’, Moutinho 79’, De Sousa 84’;

Echipa utilizată de OŢELUL: Grahovac – Râpă, Perendija, Costin, Ljubinkovici – Neagu (83’ Viglianti), Filip – Antal, Ibeh, Frunză (65’ Buş) – Pena (70’ Paraschiv). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Înjurat deseori, acum adulat

Pare să trăiască drama lui Emil Jula, omul pe care a trebuit să-l înlocuiască „repede şi bine” când a fost adus la Galaţi. Înjurat de multe ori şi cerut pe margine „pentru că nu are treabă cu fotbalul”, Marius Pena a scos Oţelul în nenumărate rânduri, oferindu-i şansa la viaţă în cursa spre titlu, cum s-a întâmplat în sezonul precedent, şi scoţându-şi echipa dintr-un joc greu ca cel de sâmbătă.

Fiul fostului atacant al Stelei a demonstrat alaltăieri că a înscrie fără anestezie este specialitatea casei, el punctând încă din minutul 3. Cu o etapă înainte trimitea mingea în aţe la 120 de secunde de la intrarea pe gazon, iar cu Braşovul repeta isprava.

CITEŞTE ŞI   Marius Pena: „Nu ne gândim la Ligă”

Lovitura de cap, marcă înregistrată

Şi cum putea să marcheze Penaru’, cum îl alintă colegii, dacă nu cu lovitura care a făcut Oţelul campioană? În ultimul meci de pe teren propriu din primăvară îl învingea pe Pantilimon la poarta dinspre tabelă. Sâmbătă, tot cu capul, a finalizat o centrare perfectă de la colţ a lui Frunză, dar la buturile dinspre Spitalul de Pediatrie.

„Mă bucur mai mult că a câştigat echipa decât că am marcat eu”, a ţinut să puncteze golgeterul şi după terminarea meciului, ca un adevărat campion.

Cu cele 8 „boabe” din ediţia 2010-2011 a Ligii I, plus golurile din competiţia curentă, Pena şi-a consolidat statutul de titular. E cappo di tutti capi, adică cel mai bun din avanposturi, şi nu vreun mafiot al performanţei.

Ireproşabilul Sergiu

„Am luat 3 puncte, ne felicităm, mergem la casierie şi apoi la baie”, a spus, uşor amuzat, antrenorul Munteanu după jocul plin de transpiraţie cu braşovenii spaniolului Murcia.

Fusese foarte cald chiar şi la lumina reflectoarelor, dar fugise de multe ori şi inspiraţia, mai ales în ultima jumătate de oră, atunci când oaspeţii au simţit că ar putea da lovitura în fieful campioanei.

Există totuşi ceva care funcţionează perfect în acest start de campionat, un mecanism care nu ţine cont de vârsta din buletin sau de CV: Sergiu Costin. Dacă jocul echipei mai are de acumulat - însuşi Neamul admiţând că elevii săi nu se află la capacitate maximă - căpitanul „oţelarilor” se poate confunda cu noţiunea de ireproşabil.

CITEŞTE ŞI   Oţelul are fani în toată ţara

Noi trofee pentru campioni

Înaintea partidei cu FC Braşov, formaţia campioană a României a intrat în posesia altor premii, după cele două trofee câştigate în prima jumătate a anului.

Direcţia pentru Tineret şi Sport a Judeţului Galaţi le-a oferit roş-alb-albaştrilor un trofeu la fel de mare ca cel câştigat în luna mai şi unul pentru antrenorul Dorinel Munteanu (o notă bună pentru directoarea Anamaria Vasiliu).

Celebrul comentator Ilie Dobre, şeful redacţiei de sport de la postul naţional de radio, le-a înmânat câte un ceas elveţian Neamţului (cel mai bun antrenor al anului) şi lui Gabriel Paraschiv (al treilea în topul jucătorilor din Liga I).

De asemenea, observatorul federal Pavel Peniu i-a transmis căpitanului Sergiu Costin „Cupa Fair-play” pentru cea mai disciplinată echipă a campionatului.

Citit 1289 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.