Chin și jale fără Cristina Neagu

Chin și jale fără Cristina Neagu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

”Tricolorele” au avut viață grea într-un meci ce era de aşteptat să fie foarte facil, împotriva reprezenativei din Kazahstan, ultima clasată din Grupa C la Campionatul Mondial din Japonia. România a câștigat cu scorul de 22-20 (14-11) și astfel a urcat pe locul al treilea (ultimul calificabil în grupele principale).

A fost un meci în care cea mai bună jucătoare a lumii, Cristina Neagu, a fost menajtă, iar acest lucru s-a văzut în multe faze, situația din teren dându-le emoții atât suporterilor, cât și jucătoarelor. În penultimul minut, Kazahstan, formaţie pe care Ungaria o învinsese cu 39-15, se apropiase la un singur gol diferenţă (21-20) şi a avut atacul!

Chiar și în acest context, Tomas Ryde, selecţionerul echipei naționale a României, s-a declarat fericit de victorie. ”Până la urmă, sunt mulţumit de victorie. Nu am făcut cel mai bun joc al nostru, dar cred că echipa Kazahstanului a luptat mult şi s-a apărat foarte bine în repriza a doua. Am vrut să odihnesc nişte jucătoare azi, pentru că vom juca din nou mâine. După această luptă, sunt fericit că am câştigat şi ne vom concentra pe următorul meci. Ştim că meciul de mâine (n.r. - miercuri) va fi foarte dificil. Trebuia să o odihnim pe Cristina. Crina (n.r. - Pintea) a jucat prea mult, dar aveam nevoie de ea. Poate trebuia să o odihnesc pentru mâine, dar am nevoie de ea în defensivă, să blocheze loviturile”, a declarat Tomas Ryde, citat de Digisport.

Faza meciului a fost oferită de Patricia Vizitiu, care a ratat o aruncare de la 7 metri, la scorul de 12-10, chiar dacă portarul advers era căzut în momentul aruncării.

Miercuri, 4 decembrie, de la ora 8.00, România va juca împotriva echipei din Muntenegru (locul 2 în grupă, cu 6 puncte). Celelalte două meciuri din grupă se vor dipsuta astfel: Kazahstan - Spania (locul 1, cu 6 puncte) și Senegal (locul 5) - Ungaria (locul 4). România va mai avea de disputat apoi un singur meci, cel cu reprezentativa Ungariei (vineri, ora 12.00). Pentru o clasare între primele trei locuri, calificante în faza următoare, România are nevoie de cel puţin o victorie în cele două partide rămase.

Citit 1326 ori Ultima modificare Marți, 03 Decembrie 2019 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.