Fotbalistele Galaţiului, revelaţia anului pentru FRF

Fotbalistele Galaţiului, revelaţia anului pentru FRF
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa de fotbal feminin FC Universitatea Galaţi a încheiat turul primei ligi pe locul al doilea, înaintea unei formaţii care era "considerată de mulți drept principala contracandidată a Olimpiei Cluj în lupta pentru titlu, Fortuna Becicherecu Mic", conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal, frf.ro subliniind că echipa gălăţeană este revelaţia primei părţi a campionatului.

În ediţia trecută a Ligii I, deşi era debutantă în eşalonul de elită, FC Universitatea Galaţi (FCUG) termina pe un loc fruntaş, al patrulea, arătând şi în "Cupa României", unde a ratat de puţin calificarea în finală, că poate deveni una dintre forţele fotbalului feminin din România. Experienţa acumulată în sezonul de debut, cumulată cu două transferuri ce s-au dovedit foarte inspirate, cele ale basarabencelor Natalia Munteanu şi Cristina Cerescu, dar şi cu "explozia" atacantului Tabita Croitoru, junioară de numai 15 ani lansată de FCUG care a devenit o prezenţă obişnuită printre titulare, toate acestea au făcut ca în turul actualei ediţii de campionat să se continue ascensiunea făcută într-un ritm accelerat de clubul gălăţean înfiinţat în 2015, confirmată prin locul al doilea ocupat la finalul turului. Printre rezultatele remarcabile se numără victoria de pe terenul Fortunei Becicherecu, formaţie ce spera la start chiar la câştigarea campionatului, şi egalul de pe teren propriu (1-1) cu multipla campioană Olimpia Cluj, meci în care portarul clujencelor a evitat înfrângerea prin apărarea unui penalti.

Un singur meci a fost pierdut în tur, acasă cu Vasas Odorhei, în etapa a doua, într-un moment în care, din motive obiective, înca nu reveniseră la echipă toate basarabencele, iar Munteanu şi Cerescu ajunseseră în Galaţi abia în seara precedentă jocului. După acel meci, a urmat o serie impresionantă de invincibilitate, de şapte victorii şi două egaluri.

Într-un articol publicat de frf.ro despre ce s-a întâmplat în turul Ligii I, este elogiată ascensiunea echipei din Galaţi. "Olimpia (n.r. - deţinătoarea titlului de campioană) e neînvinsă în acest sezon, singurul pas greșit fiind făcut în etapa a IV-a, când a remizat, 1-1, în deplasare cu Universitatea Galați. Egalul în fața campioanei nu e un rezultat întâmplător pentru formația gălățeană, care a încheiat turul pe un onorant loc secund. Cu o zestre de 26 de puncte, cu o linie de clasament ce contabilizează opt victorii, două egaluri, o singură înfrângere și un golaveraj remarcabil, 33-10, Universitatea Galați este fără îndoială marea revelație a sezonului 2019-2020 în Liga I. În weekend, echipa pregătită de Alexandru Caracaș s-a impus, în deplasare, în fața formației ȘN Selena Constanța, scor 2-1, meci rezolvat încă din primul sfert de oră, prin golurile marcate de Cristina Cerescu (min. 4) şi Monica Bențoiu (min. 14), ajungând la o serie incredibilă, nouă meciuri fără înfrângere!", scrie frf.ro.

"Ştiam că vom termina sus"

Dacă, de la distanţă, ascensiune FCUG este văzută ca o surpriză, ca o revelaţie, pentru cei din cadrul clubului gălăţean este o confirmare, parcursul din sezonul trecut şi potenţialul arătat în teren începând din etapa a treia făcându-i să creadă că tărie într-o clasare pe podium, pe loc de medalii. "Ştiam că vom termina sus, am crezut cu tărie și, iată, că echipa a reușit. Simt o bucurie imensă, e o performanță de care sunt mândru, mândru de fetele noastre, mândru de colegii care mi-au fost aproape, mândru că am putut urca numele oraşului nostru atât de sus. Acum, trebuie să continuăm în același ritm și sunt convins că este doar începutul ascensiunii clubului nostru", a spus antrenorul Alexandru Caracaș.

La acest parcurs fructuos şi-au adus contribuţia şi ceilalţi membri ai staffului tehnic şi din administrativul clubului, Gabriel Călinescu, Gheorghe Cucu, David Asandei şi Marian Căpăţînă.

Ele sunt fotbalistele Galaţiului

Principalele artizane ale urcării până pe locul secund sunt fotbalistele: Natalia Munteanu şi Georgiana Bobocea - portari, Ana Arnăutu, Monica Benţoiu, Cristina Cerescu, Tabita Croitoru, Olga Cuşinova, Alexandra Ivan, Elena Ivan, Valentina Ivan, Nicoleta Lepădatu, Carmen Marcu, Maria Stamate, Andreea Surcică, Irina Topal, Alexandra Condrea şi Lidia Moacă - căpitanul echipei.

Un alt motiv de mândrie pentru FCUG este desemnarea Nataliei Munteanu drept "cea mai bună jucătoare a anului" din Republica Moldova, de către federaţia de la Chişinău. Portarul echipei gălăţene are şi trei goluri marcate în partea a doua anului, unul pentru FCUG şi două pentru echipa naţională a Republicii Moldova, toate din penalti.

Citit 1844 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Decembrie 2019 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.