Precizări în scandalul de dopaj de la Braşov. ”Au fost şi trei hocheişti, dar altă terapie”

Precizări în scandalul de dopaj de la Braşov. ”Au fost şi trei hocheişti, dar altă terapie”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Preşedintele clubului Corona Braşov, Liviu Dragomir (foto), şi-a anunţat, marţi, demisia pe care urmează să o prezinte membrilor Consiliului Local, în urma scandalului de dopaj în care a fost implicată echipa de handbal feminin.

"Am analizat rolul meu în acest dezastru, este ceva la care nu am dorit să se ajungă. Trebuia să fiu mai doctor decât doctorul. Rolul meu era de coordona întreaga activitate a clubului Corona, care este unul mare, dar, aşa cum e normal, e firesc ca eu, în calitate de director, să-mi prezint demisia înaintea şedinţei Consiliului Local. Aşa e firesc, pentru că lucrurile s-au întâmplat în mandatul meu şi nu ar fi trebuit să se întâmple. CSM a fost înființat în 2019, am fost director interimar. Eu trebuia să creez cadrul legal pentru toate achizițiile, inclusiv medicale. Doctorul a făcut referat de necesitate... Au apărut și aceste servicii de la clinica Iomed şi nimeni nu a pomenit de ceva intravenos. Au fost mai multe proceduri. Nu am știut că se va băga acul în venă", a declarat Dragomir, în cadrul unei conferinţe de presă.

În ceea ce priveşte eventuala extindere a scandalului de dopaj şi la echipa de hochei, Liviu Dragomir a spus că suspiciunile nu sunt întemeiate. "Au fost trei hocheiști la clinică, dar nu au făcut această terapie, ci altceva, cu laser exterior", a precizat conducătorul clubului braşovean.

Reamintim, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal a suspendat provizoriu 18 jucătoare de la Corona Braşov, anchetate de Agenţia Naţională Anti-Doping pentru că ar fi folosit terapia cu laser intravenos, interzisă de regulamentul antidoping. Cristina Laslo, Daria Bucur, Eliza Buceschi şi Bianca Bazaliu au fost excluse din echipa naţională a României, prezentă în această perioadă la Campionatul Mondial din Japonia, după izbucnirea acestui scandal.

Citit 1398 ori Ultima modificare Marți, 10 Decembrie 2019 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.