TENIS | Româncele încep noul sezon. Primele turnee, în China şi Australia

TENIS | Româncele încep noul sezon. Primele turnee, în China şi Australia
În imagine, Simona Halep în aeroport, la plecare spre Australia
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Zece românce merg în Australia, pentru Openul de la Melbourne: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan, Patricia Ţig, Monica Niculescu, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian şi Raluca Olaru


Noul an va fi început de cele mai valoroase jucătoare de tenis din România la turnee din China şi Australia, etape pregătitoare pentru primul de Mare Şlem al anului, Australian Open, din a doua parte a luniii ianuarie. Toate sunt la turnee programate de luni, cu excepţia Simonei Halep, care va incepe o săptămână mai târziu.

Pentru Simona Halep, locul 4 WTA, primul turneu va fi cel de la Adelaide, de categorie Premier (premii totale de 780.000 dolari). Deşi acesta va începe abia pe 13 ianuarie, Halep a plecat în Australia încă din dimineaţa primei zile a acestui an, pentru o acomodare cât mai completă la diferenţa de fus orar şi condiţiile de joc. La Adelaide, românca va avea adversare foarte puternice: Ashleigh Barty, Petra Kvitova, Sofia Kenin, Kiki Bertens, Johanna Konta şi Angelique Kerber sunt pe lista organiatorilor. Adelaide este localitatea natală a lui Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep. "Când am auzit pentru prima oară despre acest turneu, am spus că voi participa cu siguranţă. Vreau să mă întorc la Adelaide, pentru că îmi place foarte mult. Am doar amintiri minunate despre perioada petrecută acolo. Oamenii sunt foarte relaxaţi şi te fac şi pe tine să te simţi foarte relaxat", a declarat Halep.

De luni, Shenzen şi Adelaide

Trei dintre româncele din top 200 WTA vor începe sezonul în China, la turneul de la Shenzen. Sorana Cîrstea (locul 74 WTA) este pe tabloul principal, unde se va juca începând de luni. În calificări, unde se va juca începând de mâine, sunt înscrise Irina Begu (102 WTA) şi Monica Niculescu (118 WTA), cu precizarea că Begu are statut de rezervă pentru tabloul principal, unde poate intra în cazul unor retrageri de ultim moment. Ambele sunt înscrise şi la dublu, acolo unde va juca şi Raluca Olaru.

Direct în Australia au ales să meargă patru jucătoare din România, toate urmând să joace de mâine în calificările turneului de la Auckland: Ana Bogdan (98 WTA, rezervă pentru "principal"), Irina Bara (164), Gabriela Ruse (185) şi Jaqueline Cristian (211).

Patricia Ţig, la Canberra

Gălăţeanca Patricia Maria Ţig, clasată pe locul 114 în ierarhia mondială, a ales şi ea să meargă direct în Australia, preferând un turneu ITF cu premii de 25.000 de dolari, cel de la Canberra, în speranţa că va putea juca mai multe meciuri pentru a-şi intra în ritmul optim pentru calificările de la Australian Open. La Canberra va fi un turneu puternic pentru acest nivel al premiilor, cu 20 de jucătoare din Top 200 WTA şi Patricia Ţig cap de serie nr. 1.

Apoi, în săptămâna 13-19 ianuarie, când se vor juca calificările pentru Australian Open, Sorana Cârstea şi Irina Begu sunt înscrise la turneul de la Hobart. Ambele sunt direct pe tabloul principal al marelui turneu de la Melbourne, Begu intrând în ultimul moment, în urma retragerii Verei Zvonareva.

Mihaela Buzărnescu şi-a amânat startul din acest an din cauze de ordin medical, ea retrăgându-se şi din calificările de la Australian Open. În rezumat, la Melbourne (20 ianuarie - 2 februarie), vor fi pe tabloul principal Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Irina Begu, iar în calificări: Ana Bogdan, Patricia Țig, Monica Niculescu, Irina Bara, Gabriela Ruse şi Jaqueline Cristian.

Citit 1565 ori Ultima modificare Joi, 02 Ianuarie 2020 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.