FOTBAL | „Revelionul arbitrilor”, început pe teren

FOTBAL | „Revelionul arbitrilor”, început pe teren
Tradiţie de peste patru decenii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Zeci de arbitri şi observatori gălăţeni, care activează la nivelul Asociaţiei Judeţene de Fotbal, şi-au dat întâlnire încă din primele zile ale noului an la un eveniment de „familie” cu o îndelungată tradiţie, care a fost început pe teren, cu meciul dintre „seniori” şi „tineri”, şi a continuat, ca orice Revelion, cu masa şi dansul.

La primul punct de pe „ordinea de zi” a fost trecut meciul aşteptat… un an întreg. Pe terenul de la „Siderurgistul” s-au întrecut „seniorii” cu „tineretul”, în două reprize micşorate la cererea.. vârstei. Cu talent mai mult sau mai puţin, cu stângăcii în aceleaşi doze, cei aproape 30 de flăcăiandri au încins o partidă în care au marcat nu mai puţin de 12 ori. Deloc greu de intuit, scorul a fost egal, 6-6, ca între prieteni. „Tabela” a alternat după fiecare gol, ca nu cumva o echipă să se depărteze la două lungimi şi să se îngreuneze posibilitatea de egalare finală.

Scorul a fost deschis de „seniori”, prin decanul de vârstă Vasile Donţu, care va împlini peste câteva zile frumoasa vârstă de 69 de ani. Acesta a marcat din penalti, fiind completat de Nicoleta Chirilă, Dinu, Vişan, Iftode şi Bogdan Balaban pentru echipa „seniorilor”, respectiv, Sava, I. Cojocaru, Bădin, Perju, Gâţă şi Ionuţ Constantinescu - ultimii trei încă jucători activi, la fel ca şi coechipiera lor din acest meci, Alexandra Ivan, de la a doua clasată în prima ligă feminină, FC Universitatea. Aceasta a şi marcat din penalti, dar arbitrul Liviu Ciubotariu, preşedintele AJF, a cerut repetarea, iar Alexandra i-a făcut pe plac, a doua oară trâgând alături.

În foto de mai jos, dovada că a marcat şi Alexandra Ivan

Cele două grupări au avut următoarele distribuţii:

Seniori: Macovei - Bedreagă, Balmuş, Păiş, Donţu, B. Balaban, Vişan, Iftode, Şalabînă, Dinu, Arghir, Nicoleta Chirilă, Crăescu, Gheorghiu.

Tineret: Rareş Ciubotariu - Vlase, I. Constantinescu, Gâţă, Toma, Perju, Sava, Bozean, Dragomir, Tiron, Ioviţă, Grigore, Ivaşcu, I. Cojocaru, Alexandra Ivan şi Bădin.

Din „distribuţie” a lipsit arbitrul numărul 1 al Galaţiului, Adrian Viorel Cojocaru, accidentat. De pe margine, Irina Ivan şi Simona Renţa au fost cele mai vocale din galerie, acompaniate de o parte dintre observatorii AJF: Liviu Seceanu, D. Istudor, S. Cocu, M. Stanciu, I. Gâdei, Costache Ciubotariu, Cr. Lupoae, dar şi de alţi iubitori de fotbal.

A fost şi o familie reprezentată de trei generaţii, Liviu Ciubotariu, preşedintele AJF, având alături fiul Răzvan (14 ani) şi tatăl, Costache.

Transferuri şi la arbitri

Comisia Judeţeană de Arbitri Galaţi are şi astfel de „cavaleri ai fluierului”. Mai întâi a ajuns în oraşul nostru Eduard Ioniţă, arbitru de Liga a II-a, care a debutat şi în prima ligă. A venit de la Constanţa, iar acum reprezintă arbitrajul gălăţean. Al doilea este Radu Săndoi, tânărul venit din Cetatea Băniei fiind nepotul apreciatului fost internaţional, acum antrenor, Emil Săndoi. Radu lucrează în cadrul MAI şi s-a transferat la Galaţi cu serviciul, unde doreşte să practice şi meseria de arbitru, în care până acum s-a descurcat destul de bine.

Masa şi dansul…

„Repriza a treia” a avut loc la „Popasul Drumeţului”, fiind începută cu un pahar de şampanie. Ei bine, aici s-a zăbovit ceva mai mult de două reprize, de data aceasta nediminuate ca durată şi nici cronometrate. S-au făcut zeci de fotografii, s-au depănat amintiri şi s-au împărtăşit planurile activităţii din jurul balonului rotund, la o masă de familie.

Citit 1450 ori Ultima modificare Duminică, 05 Ianuarie 2020 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.