Mutu este alesul pentru România U21

Mutu este alesul pentru România U21
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adrian Mutu va fi noul selecţioner al naționalei de tineret a României, după ce Comisia Tehnică a FRF a anunțat joi că îl propune pe fostul celebru atacant pentru acest post. Numirea „Briliantului” la cârma reprezentativei va fi oficializată formal săptămâna viitoare, cu ocazia ședinței Comitetului Executiv.

Promovarea lui Mirel Rădoi la naționala mare a lăsat un gol pe banca tehnică a tineretului, dar oficialii FRF nu s-au grăbit să numească un înlocuitor. Deși s-au vehiculat mai multe nume, membrii Comisiei Tehnice a FRF au aprobat în unanimitate propunerea lui Adrian Mutu. Oficial, înscăunarea lui Mutu în fruntea echipei naționale de tineret are nevoie și de girul Comitetului Executiv. Organismul FRF se va întruni marți, 14 ianuarie, atunci când se așteaptă ca șefii fotbalului românesc să îndeplinească și această formalitate.

Mutu a mai colaborat cu FRF, în perioada octombrie 2017 - iunie 2018, când a fost manager sportiv al loturilor naționale, iar relația sa cu cei din conducerea federației este una excelentă. „Briliantul” a fost chiar unul dintre cei care l-au susținut pe Răzvan Burleanu în timpul campaniei electorale ce a culminat cu realegerea președintelui FRF.

Debutul lui Mutu la cârma naționalei de tineret se va petrece pe 30 martie, când România U21 va da piept cu echipa similară a Danemarcei. În acest moment, naționala de tineret a țării noastre ocupă locul 2 în grupă, la cinci puncte în spatele nordicilor. O victorie este esențială pentru a păstra șansele de calificare intacte, mai ales că, din ultimele patru meciuri care ar rămâne de jucat în aceste preliminarii, trei se vor disputa în deplasare, contra Finlandei, Ucrainei și Maltei.

Adrian Mutu are 77 de selecţii în tricoul echipei naţionale şi este golgheterul all-time al României, la egalitate cu Gheorghe Hagi, cu 35 de reuşite. În cariera sa de fotbalist a evoluat la FC Argeş, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City şi ASA Târgu Mureş. Ca antrenor, nu are o carte de vizită care să-l recomande pentru a fi selecţionerul echipei naţionale de tineret. Singurele experiențe în antrenorat ale lui Mutu s-au consumat la FC Voluntari, în 2018, când a salvat echipa de la retrogradare, și la echipa U21 a celor de la Al Wahda (Emiratele Arabe Unite), la aceasta din urmă hotărându-se să renunţe pentru a putea veni ca selecţioner.

Citit 1071 ori Ultima modificare Joi, 09 Ianuarie 2020 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.