BASCHET. Victorie după o revenire de senzație
Foto: Sonia Baciu

BASCHET. Victorie după o revenire de senzație
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

 Baschetbaliștii de la CSM Galați au încheiat cu victorie seria meciurilor de pe teren propriu din prima fază a Grupei B din Liga Națională.

 CSM a câștigat, scor 99-94 (43-52), în fața formației CSM Focșani, după ce a revenit spectaculos de la minus 15 puncte, în condițiile în care gălățenii au evoluat cu o rotație scurtă, din cauza absenței celor trei americani din lot.

Meciul a fost echilibrat, cu numeroase răsturnări de scor, cea mai mare diferență fiind pe 15 puncte (min 21), venită ca urmare a unei serii de puncte consecutive a oaspeților (de la 43-43 la 43-58). Gălățenii antrenați de Eugen Ilie s-au mobilizat și au schimbat tactica, atacând panoul cu aruncări de la distanță (15 reușite din 32 de aruncări), reușind astfel să recupereze din diferență și să treacă la conducere. Au mai fost câteva momente, pe final, când focșănenii s-au apropiat periculos, la numai trei puncte, dar jucătorii gălățeni au gestionat bine tensiunea jocului.

”Eu nu ar trebui să stau aici în fața dumneavoastră. Toți sportivii ar trebui să fie aici. Având în vedere situația dată, ei au arătat o determinare senzațională, felicitări pe această cale jucătorilor. Am încercat să facem tot ce ne-a stat în putință să ne batem pentru fiecare minge, obiectivul pe care ni l-am propus la începutul meciului.

Era foarte greu să putem pătrundem, să atacăm coșul de fiecare dată ei având oameni mari sub coș, și atunci am ales tactica să aruncăm de la trei puncte, am ales să trăim cu orice decizie putem să luăm în teren, până la urmă s-a dovedit a fi o decizie bună”, a spus Ilie.

În ceea ce îi privește pe jucătorii americani, Ilie a făcut câteva precizări. ”Așteptăm jucătorii americani să sosească, îi așteptăm în cursul săptămânii. Sperăm să elucidăm misterul și cu celălalt jucător străin pe care dorim să îl transferăm. Să vedem, poate tot săptămâna asta vom putea să începem să ne antrenăm cum trebuie. Dacă vor veni, cu siguranță îi vom folosi la Mediaș, să vedem când vor veni”, a încheiat Eugen Ilie.

Cel mai bun jucător de la CSM Galați, Vlad Corpodean (23 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive) a precizat că ”meciul trecut, jucat în aceeași formulă, ne-a făcut să vedem care ne sunt punctele forte, în această distribuție, și care sunt cele slabe. Cred că am știut ce să jucăm mai exact față de săptămâna trecută, în compania unei echipe mai bune decât cea a Constanței”, a spus Corpodean.

Ceilalți realizatori ai CSM au fost: Negoițescu 23 puncte, 4 recuperări, 3 ”assists”; Krivokapici 18 p, 2 r, 6a; Bogdanovici 17 p, 2 r, 2a; Vlad 10 p, 4 r, 2 a; Grecu 7 p, 2 a și Sava 2 puncte, o recuperare și 2 pase decisive.

În următoarea etapă, CSM Galați (locul 2 în grupă) va juca în deplasare, cu CSM Mediaș (locul 3).

Citit 1074 ori Ultima modificare Duminică, 12 Ianuarie 2020 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.