Halep, start aparent ușor la Melbourne. Tragere la sorți pentru Australian Open

Halep, start aparent ușor la Melbourne. Tragere la sorți pentru Australian Open
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sportivii români care vor participa de luni la primul turneu de Grand Slam al anului - Australian Open - și-au aflat ieri adversarii din primul tur. Simona Halep va avea un duel cu americanca Jennifer Brady, pe care a învins-o la Rogers Cup în 2019, în timp ce Sorana Cîrstea o va întâlni pe Barbora Strycova, iar Irina Begu va juca împotriva olandezei Kiki Bertens.

Simona Halep, cap de serie 4, va avea un start aparent ușor la actuala ediție a Australian Open, când o va întâlni pe americanca Jennifer Brady. Anul trecut, Simona Halep a fost eliminată în ”optimi”, de americanca Serena Williams, scor 6-1, 4-6, 6-4.

În cazul unei victorii, Halep va juca în turul doi împotriva învingătoarei dintre nipona Misaki Doi şi o jucătoare venită din calificări. În turul al treilea, Halep ar putea da peste una dintre jucătoarele: Danielle Collins/Viatlia Diatchenko/ Yulia Putintseva/Su-Wei Hsieh. În ”optimi” se poate întâlni cu Elise Mertens sau Karoline Muchova, iar în sferturi cu Belinda Bencici/Anette Konaveit/Donna Vekici/Maria Sharapova/Yelena Ostapenko/Aryna Sabalenka.

Aceasta din urmă a învins-o pe Halep în sferturile de finală de la Adelaide, ieri dimineață. ”Sunt ok. Mă simt pregătită pentru Australian Open. Ştiu că o să fie dificil, este începutul anului şi nu am jucat niciodată grozav, aşa că vreau doar să intru în ritm şi să văd ce mai trebuie să reglez, pentru a fi mai bună zi de zi”, a declarat Simona Halep, după înfrângerea în fața Arynei Sabalenka.

Printre jucătoarele pe care Halep le-ar putea întâlni în semifinale se află: Elina Svitolina/ Anastasja Sevastova/ Amanda Anisimova/ Kiki Bertens/ Marketa Vondroushova/Angelique Kerber/ Anastasia Pavlyuchenkova şi Karolina Pliskova.

Celelalte patru principale favorite de la Australin Open vor avea următoarele adversare în primul tur: Ashleigh Barty (1) pe Lesia Tsurenko, Karolina Pliskova (2) pe Kristina Mladenovici, Naomi Osaka (3) pe Marie Bouzkova, iar Elina Svitolina (5) pe Katie Boulter.

Pe tabloul principal mai sunt încă două românce, Sorana Cîrstea și Irina Begu, care au adversare dificile în turul inaugural de la Melbourne. Sorana Cîrstea (locul 74 WTA) o va întâlni pe cehoaica Barbora Strycova (locul 33 WTA), iar Irina Begu (locul 77 WTA) se va duela cu olandeza Kiki Bertens (locul 10 WTA). 

Țig, învinsă în primul tur preliminar

Gălățeanca Patricia Țig (locul 113 WTA) a ratat calificarea în turul secund al preliminariilor de la Melbourne, după ce a pierdut în fața canadiencei Leylah Fernandez (locul 206 WTA). Partida dintre cele două a început miercuri dimineață, cu întârziere din cauza fumului, iar la set (6-2) și avantaj pentru adversară (la 4-2) pe serviciul gălățencei, partida a fost întreruptă de ploaie. Meciul a continuat joi dimineață, dar Țig a mai câștigat un singur game, scor final 2-6, 3-6. Pentru Patricia Țig, care a revenit în circuit în primăvara trecută, este al treilea turneu de Grand Slam în care a pierdut în primul tur preliminar.

Altfel, noaptea trecută, alți cinci români urmau să joace în calificările de la Melbourne. Gabriela Ruse (locul 181) urma să joace cu Nuria Parrizas-Diaz (locul 212), iar Laura Paar (locul 216) cu Anna Kalinskaya (locul 108), în turul secund, în timp ce Monica Niculescu (locul 128) cu Stefanie Voegele (locul 117) și Ana Bogdan (locul 96, principala favorită) cu Ann Li (locul 142) pentru un loc pe tabloul principal. La masculin, Marius Copil (locul 151 ATP) urma să joace, în turul doi, cu Lorenzo Musetti (locul 361).

Citit 964 ori Ultima modificare Joi, 16 Ianuarie 2020 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.