Liga lu’ “vedeţi-vă de treabă”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mitică Dragomir, şeful Ligii Profesioniste de Fotbal (for cunoscut şi ca Liga lu’ Mitică), a fost personaj de circ mai toată săptămâna trecută. Duminică, 7 februarie, omul a ieşit la o televiziune şi a declarat că returul Ligii I se amână.

Că e crivăţ, că ninge şi că e mai utilă sania decât mingea. Decizia i-a luat prin surprindere pe aproape toţi conducătorii de club, mai ales că nimeni nu solicitase aşa ceva, iar o competiţie nu poate fi anulată cu două săptămâni înainte.

A doua zi, după ce fusese asaltat cu telefoane din liga pe care o patronează, acelaşi fascinant Mitică, mai inocent ca niciodată, a revenit: “Nu se amână niciun retur, vedeţi-vă de treabă!” Dragomir cel dedublat îşi contrazicea eul şi-i făcea proşti pe telespectatorii care deja se gândeau cum să-şi petreacă timpul liber, dacă la stadion nu mai aveau drum.

Tot şeful LPF a vorbit luni despre “eventualitatea amânării dacă previziunile ANM nu vor fi favorabile”, pentru ca marţi să dea verdictul: “Nu se amână, dom’le, vedeţi-vă de treabă!” Atitudinea acestui domn respectabil nu este însă deloc întâmplătoare. Dacă i se cere performanţă, fotbalul românesc are aceeaşi replică: “Vedeţi-vă de treabă!”    

* Ah, să nu uit până-mi văd de alte treburi. Liga I se reia la sfârşitul acestei săptămâni şi, oricum ar fi campionatul intern (bolnav, nebun, încurcat, mediocru), îl aşteptăm cu nerăbdare. E hapul fără de care nu se poate.

* N-am avut ocazia să comentez tragerea la sorţi a preliminariilor pentru Campionatul European din 2012. Suntem în grupă cu Franţa, Bosnia, Belarus, Albania şi Luxemburg – o ştiţi de o săptămână – şi nu este bine că ne facem planuri de calificare. Decât să ne dezamăgească ratarea obiectivului, mai bine să ne surprindă plăcut accesul la turneul final.

* Unirea Urziceni revine zilele următoare în arena europeană şi va juca în compania unui adversar de altă categorie - FC Liverpool. Noul antrenor al ialomiţenilor susţine că-i cunoaşte foarte bine pe britanici şi este super-optimist: “Liverpool poate fi învinsă!” Mai exact, nu poate fi învinsă, dar m-aş bucura ca israelianul de la Urziceni să aibă dreptate.

* Olimpiada de Iarnă de la Vancouver a debutat mai prost decât ne-am fi aşteptat. Accidentări stupide şi un deces – iată un bilanţ negru, care face ca Jocurile Olimpice să fie mai mediatizate decât un accident pe autostradă, or televiziunile nu şi-ar fi închipuit niciodată să pună căruţa înaintea cailor.

Citit 729 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.