Baschet. Începe lupta pentru intrarea în play-off
Foto: Sonia Baciu

Baschet. Începe lupta pentru intrarea în play-off
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa de baschet CS Municipal Galați a încheiat prima parte a campionatului Ligii Naționale pe locul al treilea în Grupa Valorică B, iar din acest weekend va continua în Grupa Galbenă (locurile 7-12), alături de formațiile BCM U Pitești și SCMU Craiova (din prima grupă valorică), respectiv, CSO Voluntari, CSM Mediaș și CSM Focșani.

Gălățenii vor avea un program foarte dificil în această parte a competiției, cu primele două etape în care vor întâlni cele două echipe venite din prima grupă valorică: duminică, 26 ianuarie (ora 17.00), pe teren propriu, cu BCM U Pitești, apoi, pe 1 februarie, în deplasare, la Craiova. În continuare, se va juca pe 5 februarie, tot în deplasare, cu CSO Voluntari. ”Sperăm să ne adunăm în această săptămână, să îi reintegrăm pe cei trei americani (n.r. Armstrong, Martin și Bunton-Porter) și să abordăm cum trebuie meciul cu Piteștiul, care va fi cu totul diferit de ce a fost până acum. În primele două etape, întâlnim echipe din Grupa Valorică A, dar vrem să ne batem, să arătăm că suntem pregătiți pentru ceea ce urmează. Orice început este greu, dar vrem să luptăm în fața unor adversari foarte puternici”, a spus antrenorul CSM Galați, Eugen Ilie.

După cele trei jocuri, urmează o pauză competițională, determinată de turneul final al ”Cupei României” (9 și 10 februarie), respectiv, de o acțiune a echipei naționale. Campionatul se va relua la începutul lunii martie, când formaţia gălăţeană va juca pe teren propriu cu CSM Focșani, iar turul se va încheia în deplasare, la CSM Mediaș, pe 7 martie. Returul se va disputa în perioada 14 martie - 10 aprilie. La finalul celor zece meciuri din această fază, primele două clasate din grupă se vor califica în play-off-ul Ligii Naționale.

”Ne va prinde bine acea pauză, căci astfel vom putea integra întregul lot”, a mai spus Ilie. Acesta a avut cuvinte de laudă în ceea ce îl privește pe cel mai nou jucător din echipa sa, pivotul britanic Chris Tawiah, care a debutat în partida cu Mediașul (scor 77-86) şi a reușit un ”double-double”, cu 12 puncte, 10 recuperări și 2 pase decisive. ”Pe lângă aspectul legat de jocul său, deşi avea numai două antrenamente înainte de acel meci, Chris a arătat că este un om cu un caracter frumos”, l-a descris antrenorul Eugen Ilie.

Citit 1131 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Ianuarie 2020 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.