Simona Halep face un meci bun pentru calificarea în sferturile Australian Open

Simona Halep face un meci bun pentru calificarea în sferturile Australian Open
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Melbourne, după ce a învins-o, scor 6-4, 6-4, pe belgianca Elise Mertens. Pentru româncă este a patra calificare în această fază la Australian Open, respectiv al 14-lea sfert de Grand Slam din carieră. Cea mai bună performanță a Simonei, la Melbourne, este finala din 2018, pierdută în fața Carolinei Wozniacki. ”Sunt fericită că m-am calificat. Am jucat împotriva ei la Doha, anul trecut, în finală, am condus cu un set şi 4-2 şi am pierdut meciul. Ştiam că trebuie să rămân concentrată până la final. Am fost un pic nervoasă la 4-3 (n.r. - în setul al doilea), dar am fost suficient de puternică să termin meciul. (n.r. - când Mertens a revenit în al doilea set), a declarat Halep, după meci.

În ceea ce privește prezența sa în sferturi, dar și adversara pe care o va întâlni în această fază, Simona s-a declarat mulțumită de ce a reușit. "Cred că am făcut treabă bună azi, am avut un mental bun, cred că am făcut cel mai bun meci de când sunt aici, îmi place cum mă simt şi voi încerca să rămân concentrată. Vom discuta despre adversare mâine, azi mă odihnesc. După eşecul de la Adelaide, nu prea m-am simţit bine, am venit aici obosită, nu ştiu de ce, poate că mă stresez prea mult, dar după ce am câştigat şi mi-am simţit corpul, m-am relaxat, am devenit pozitivă şi am jucat cu plăcere", a declarat Halep, la conferinţa de presă de după meci.

În turul următor, Simona o va întâlni pe Anett Kontaveit (Estonia), care s-a impus în fața polonezei Iga Swaitek. scor 6-7 (4), 7-5, 7-5. Pe Kontaveit, Simona o conduce cu 2-0 în meciurile directe, ambele reușite în 2017.

Altfel, Kiki Berten - cap de serie 9 - a fost eliminată de Garbine Muguruza, cu scorul de 6-3, 6-3. Aceasta va juca, în sferturi, împotriva câștigătoarei dintre Angelique Kerber și Anastasia Pavlyuchenkova. 

 

Citit 1397 ori Ultima modificare Luni, 27 Ianuarie 2020 09:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.