Schimbări de antrenori la CSM Galaţi

Schimbări de antrenori la CSM Galaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Cele șase echipe gălățene de juniori A și B, participante în Campionatul Național, au demarat pregătirile în vederea părții a doua a competiției, unde mai au de disputat partidele celui de-al doilea retur din sezonul regulat.

Pregătirile pentru meciurile din acest an au început cu circa o săptămână în urmă. Cele ale SC Oțelul (antrenori Sorin Târâlă și Ion Basalic), liderii Seriei a II-a la ambele categorii, au început pe 18 ianuarie; CS Municipal, cu cei doi antrenori recent abia instalați, pe 20 ianuarie, iar cele ale Liceului Sportiv (antrenori Silviu Păunescu și Adrian Oprea), pe 21 ianuarie.

În perioada de vacanță au survenit și unele modificări la nivelul conducerilor tehnice a două echipe, cele ale CS Municipal. În tur, la juniori A a fost antrenor Ionuț Niculcea, care s-a reîntors la echipa din Liga a III-a Sporting Liești (Liga a III-a), iar la juniorii B a fost Ciprian Mocanu, care a dorit să rămână profesor la Liceul Sportiv. În consecinţă, conducerea CSM a hotărât ca cele două echipe să fie pregătite în retur de doi foști ”oțelari”, Viorel Tănase și Tudorel Pelin.

„Tase” activa de câteva luni la CSM, acum revenind în antrenorat cu implicare directă. „Încă din toamna trecută am venit la CS Municipal, în calitate de antrenor coordonator al secţiei de juniori. Prin plecarea lui Niculcea la Sporting Lieşti, am convenit cu conducerea clubului să continui munca lui la juniorii mari, până la încheierea sezonului. Diferenţa între pregătirea juniorilor şi seniorilor este enormă, dar m-am edificat deja, aici voi lucra până la finalul sezonului, este vorba de şase jocuri. Vreau ca în această scurtă perioadă să-mi pun amprenta pe jocul juniorilor A (n.r. - locul 4 în clasamentul seriei) şi să reuşim să aducem un progres în evoluţia lor. Va fi o dispută interesantă între juniorii SC Oţelul - liderii Seriei a II-a, şi CS Municipal", a declarat tehnicianul gălăţean.

Viorel Tănase este un nume arhicunoscut în fotbalul gălăţean, dar şi la nivel naţional. La juniorii şi seniorii FC Oţelul a jucat nu mai puţin de 24 de ani, iar apoi s-a dedicat meseriei de antrenor. Primul pas l-a făcut alături de un antrenor care şi-a pus amprenta pe fotbalul gălăţean, Petre Grigoraş, fiind secundul acestuia la FC Oţelul. Apoi, parcursul lui „Tase” a avut următorul traseu: Oţelul II, FCM Dunărea, Farul Constanţa, SC Bacău, din nou Oţelul în Liga I un tur de sezon (2012-2013), apoi Metalosport Galaţi, Cetate Deva, la toate ca antrenor principal, apoi a ajuns la FCSB, alături de Nicolae Dică, un sezon şi jumătate. Viorel Tănase are 49 de ani.

Primele meciuri oficiale din acest an ale juniorilor A şi B vor fi pe 14 martie, în prima etapă a celui de-al doilea tur.

Citit 5503 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Ianuarie 2020 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.