Simona Halep, oprită în semifinale de Muguruza

Simona Halep, oprită în semifinale de Muguruza
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Semifinalele turneului de Grand Slam de la Australian Open s-au încheiat cu rezultate surprinzătoare, favoritele fiind eliminate. Simona Halep (locul 4) a pierdut, scor 6-7 (8), 5-7, în fața ibericei Garbine Muguruza, în timp ce liderul mondial, australianca Ashleigh Barty, a fost învinsă de Sofia Kenin (21 de ani, locul 15 WTA), cu scorul de 6-7 (6), 5-7.

Simona Halep a avut șansele ei, cu patru mingi de set în primul act (două în tie-break) și a servit pentru câștigarea celui de-al doilea la 5-4, într-o partidă intens disputată.

Primul set a fost unul foarte echilibrat, în care ambele jucătoare au avut avantaj la un moment dat. Halep a fost la conducere cu serviciul până la 3-2, apoi Muguruza a reuşit trei game-uri consecutive şi s-a desprins la 5-3. Halep a revenit în joc şi a reuşit să revină la conducere, iar la 6-5 n-a fructificat primele două minge de set, iar apoi s-a ajuns în tie-break. Muguruza a condus cu 3-0, Halep a făcut apoi patru puncte consecutive, a ratat două noi mingi de set la 7-6 şi 8-7, iar în cele din urmă iberica a reuşit să se impună cu 10-8.

În actul secund, Halep a reuşit să rupă echilibrul şi s-a desprins la 4-2, apoi a avut 5-3, dar nu a reuşit să fructifice acest avantaj. Muguruza a întors soarta setului şi a câștigat cu 7-5, după patru game-uri consecutive.

Garbine a fost jucătoarea mai ofensivă, care a pus presiune, în timp ce Simona și-a creat multe oportunități, fără să le fructifice. Iberica a făcut diferenţa în primul rând cu serviciul, reuşind să iasă cu aşi din multele situaţiii de break pe care şi le crease Simona - raportul așilor a fost de 10 la 2 - la care s-au adăugat urcările la fileu dese şi eficiente, din care a acumulat 20 de puncte câștigate. Simona a avut 20 de lovituri câștigătoare, 23 de erori neforțate și doar două mingi câștigate la fileu.

”Doare mai tare să pierzi astfel, cu siguranţă. Sufăr acum, trebuie să recunosc, dar viaţa merge înainte. Cred că puteam fi mai curajoasă la punctele importante, dar n-am fost. Poate că am fost un pic defensivă la acele mingi şi nu am putut prelua controlul punctului. Muguruza a servit foarte bine în momentele importante. Returul meu nu a fost grozav azi. Cred că a fost un meci bun pentru amândouă, dar ea a fost mai puternică pe final. În momentele importante, a jucat mai curajos”, a declarat Simona Halep, în conferința de presă de după meci.

Simona Halep va primi un cec de 1.040.000 de dolari australieni şi 780 de puncte WTA, iar de săptămâna viitoare va urca pe locul secund în clasamentul WTA. Simona fusese învinsă în optimi la ediţia de anul trecut, iar cea mai bună evoluție a româncei a fost finala din 2018, pierdută în fața danezei Caroline Wozniacki.

Finala de la Melbourne se va disputa, sâmbătă (ora 10.30), între Garbine Muguruza (două trofee de Grand Slam - Roland Garros în 2016 și Wimbledon în 2017) și Sofia Kenin (care poate obține primul său trofeu de această anvergură).

Djokovici, din nou în finală

Novak Djokovici, locul 2 ATP, s-a calificat pentru a opta oară în finala de la Melbourne, după ce l-a învins pe Roger Federer, scor 7-6 (1), 6-4, 6-3. În urma acestui succes, Novak Djokovici îl conduce cu 27 la 23 pe Federer. Sârbul a câștigat ultimele șase meciuri jucate cu elvețianul la turneele de Grand Slam. În finală, sârbul îl va întâlni pe câștigătorul partidei dintre Alexander Zverev și Dominic Theim, meci care se va disputa vineri dimineață (ora 10.30).

Citit 1407 ori Ultima modificare Joi, 30 Ianuarie 2020 22:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.