Volei. Puncte importante pentru echipele gălățene
Foto: Sonia Baciu

Volei. Puncte importante pentru echipele gălățene
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Campionii își văd de treabă și adaugă puncte la zestrea deja conturată. Sâmbătă, elevii antrenorului Sergiu Stancu au luat jocul cu CSM Câmpia Turzii pe cont propriu și au câștigat în trei seturi, toate cu adversarul rămas sub 20 de puncte.

"Sunt mulțumit de toată lumea. Ne-am văzut de joc și ne-am asigurat încă trei puncte în clasament, puncte atât de necesare, indiferent de calitatea adversarului. Băieții noștri și-au făcut jocul obișnuit și a ieșit foarte bine. Ne-am gândit și la meciul de miercuri, în care vom întâlni puternica echipă Dinamo București (n.r. - la Galați, de la ora 18.00). Un adversar redutabil care, cu siguranță, ne va ridica probleme. În ceea ce ne privește, ne vom face jocul obișnuit, avem și avantajul terenului propriu, ca și sprijinul publicului, alături de care am reușit atâtea succese și acum, și în sezonul trecut", ne-a declarat tehnicianul gălățean.

Întâlnirea a curs într-un singur sens și i-a revenit campioanei, la scorul de 3-0 (25-19, 25-16, 25-14). "Sextetul" de start a fost menținut pe parcursul întregului meci, alăturându-i-se un singur jucător. Iată-l: Carrasco, Terzici, Matei, Talpă, Gorcianiuk, Cuciureanu - Cabrerra ”libero”. A mai intrat Liviu Cristudor. Cel mai eficient jucător de la CSM Arcada a fost Talpă, care a reușit 15 puncte, din care un as.

Arbitrajul a fost asigurat de orădeanul Paul Szabo, secondat de B. Bârdășan (Tg. Mureș).

În urma acestui succes, CSM Arcada și-a consolidat poziția de lider, cu 35 de puncte. Pe locul al doilea se află Dinamo, cu 32 puncte, iar pe al treilea VM Zalău, cu 29 puncte, dar un meci mai puțin disputat.

CSU Belor, succes important în Capitală

Antrenorul Bogdan Paul și fetele sale s-au deplasat în Capitală, după puncte. Se știa că nou-promovata Rapid va face totul pentru un rezultat favorabil, însă și gălățencele erau animate de aceleași gânduri, la acestea adăugându-se și dorința de a ieși din deriva ultimei perioade. Întâlnirea de sâmbătă a dat naștere unei dispute aprige, cu dese schimbări de situație pe tabela de scor, care finalmente a fost favorabilă echipei mai pragmatice, chiar mai valoroase. Debutul a fost extrem de fierbinte, cu alternanțe la conducere: 17-12, 17-20, 23-24, dar s-au impus giuleștencele, în prelungiri. A urmat un set liniștit, pentru ca cel de-al treilea să ridice din nou tribunele în picioare. A avut Rapidul 21-20, dar fetele noastre au întors la 21-24. Ultimul act nu a ridicat probleme deosebite și CSU Belor s-a impis cu 3-1 (24-26, 25-13, 25-23, 25-18).

Oaspetele au început cu ”sextetul”: Borislava Saykova, Ivana Radonjci (16 puncte, cu 8 ași), Daniela Lupescu, Roxana Iancu, Maria Corral Bouza, Anamaria Berdilă - Andreea Ispas "libero". Au mai jucat: Sorina Miclăuș, Adina Roșca și Marisa Radu.

Sâmbătă, 8 februarie, la Sala ”Dunărea” va fi un nou cuplaj de volei: Arcada - ”U” Cluj și CSU Belor - CSO Voluntari.

Citit 1800 ori Ultima modificare Duminică, 02 Februarie 2020 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.