România, în lupta pentru ”Mondiale” de futsal

România, în lupta pentru ”Mondiale” de futsal
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa naţională a României va debuta, duminică, în Grupa D a Elite Round-ului calificărilor la Cupa Mondială, competiție ce se va desfășura în toamnă, în Lituania. România se află în grupă cu Kazahstan, Cehia și Slovenia. Tricolorii vor juca, duminică, de la ora 22.00, cu Kazahstan, iar următoarele două confruntări vor avea loc luni (ora 19.00), cu Cehia, și miercuri (ora 16.00), cu Slovenia. Câștigătoarea grupei se califică la Cupa Mondială, în timp ce a doua clasată va disputa o dublă de baraj cu locul doi din Grupa C, din care fac parte Rusia, Croația, Slovacia și Azerbaidjan.

Din lotul României fac parte și trei jucători de la United Galaţi: Andrei Grigoraș (portar), Mimi Stoica (căpitan la națională) și Andrei Crăciun.

Participant cu naționala României la patru ediții ale Campionatului European, Mimi Stoica își dorește și o prezență la Cupa Mondială, care ar însemna cea mai mare performanță din istoria futsalului românesc: ”Simt că se poate, chiar de pe primul loc, fără a mai trece prin emoțiile barajului. Spun asta deși sunt conștient că în primul meci, cel mai greu, cu naționala Kazahstanului, ne vor lipsi trei oameni importanți, Carlos Ique Ribeiro, Felipe Oliveira și Cristi Matei. Avem însă resurse pentru a-i înlocui”, a declarat Stoica, pentru frf.ro.

Altfel, United Galaţi are patru jucători şi în naționala Republicii Moldova - Cristian Obadă, Andrian Lașcu, Sergiu Tacot și Constantin Burdujel - care se află în calificările pentru Campionatul European 2022. Moldovenii au obținut victoria, cu 4-1, în fața Israelului, și cu 3-0 în fața selecționatei Angliei.

Citit 1321 ori Ultima modificare Duminică, 02 Februarie 2020 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.