Hochei. Adversar din elita mondială în calificările olimpice

Hochei. Adversar din elita mondială în calificările olimpice
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa naţională a României, cu trei hocheişti de la CSM “Dunărea” în lot şi cu antrenorul gălăţean Marius Trandafir în stafful tehnic, va începe astăzi seria meciurilor din cadrul turneului de precalificări olimpice, Grupa J, care se desfăşoară în Marea Britanie, la Nottingham.

La acest turneu, care reprezintă a treia fază a calificărilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă, participă reprezentativele de seniori din Marea Britanie, Ungaria, Estonia și România. Prima clasată va obţine accesul în ultima fază a calificărilor olimpice.

Echipa României, care anul trecut a reuşit senzaţionala performanţă a promovării în al doilea eşalon al Campionatului Mondial, va avea primul meci în această seară, de la ora 21,30, în compania celei mai bine cotate formaţii, Marea Britanie, care face parte din grupa de elită a Campionatului Mondial.

Vineri va fi zi de pauză, iar sâmbătă echipa României va juca cu Ungaria, de la ora 16,00, reprezentativă cu care se va confrunta şi în primăvară, în Divizia IA a Campionatului Mondial.

Ultima întâlnire pentru tricolori va fi duminică, de la ora 16,00, cu Estonia, formaţie pe care au învins-o cu 4-3 la şuturile de departajare, la Mondialul de anul trecut, pe care l-au găzduit chiar estonienii.

Cei trei hocheişti de la CSM “Dunărea” Galaţi care au fost selecţionaţi pentru competiţia de la Birmingham de antrenorii Julius Penzes şi Marius Trandafir sunt fundaşul Evgheni Emelianenko şi atacanţii Anton Butochnov şi Vitali Kiricenko, toţi ucrainieni naturalizaţi.

Ceilalţi componenţi ai lotului sunt: portarii Polc şi Toke (ambii Corona Braşov), fundaşii Tamaş Farka, Sallo, Gecse, Tihamer, Flinta, (toţi SC Miercurea Ciuc), Goga (Gheorgheni), Borysenko (Corona) şi atacanţii Fodor, Szilard Rokaly, Norbert Rokaly (Miercurea Ciuc), Balasz, Trancă, Roberto Gliga, Molnar Zsombor, M. Constantin, Gergo Biro (Corona) şi Peter Zsolt (Gheorgheni).

Delegaţia tricolorilor a ajuns marţi înNottingham, seara a făcut un antrenament, la fel ca ieri dimineaţă, găzduite de National Ice Centre, meciurile urmând să aibă loc în Motorpoint Arena, celălalt patinoar din cadrul aceluiași complex sportiv.

Surpriză în campionat

ACS Gheorgheni, una dintre echipele cu mari pretenţii în acest sezon, a întâlnit marţi echipa Steaua Bucureşti în cadrul Campionatului Naţional. Surprinzător, steliştii au obţinut un punct din cele trei puse în joc, ACS Gheorgheni câştigând cu 6-5 abia după şuturile de departajare. Steaua, care a pus mari probleme şi celor de la CSM “Dunărea” la ultimul meci disputat laGalaţi, a condus cu 5-1!

Pentru formaţia gălăţeană CSM “Dunărea” vor urma trei meciuri în deplasare (Tg. Secuiesc) cu Steaua, în 13, 14 şi 16 februarie.

Citit 1284 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Februarie 2020 20:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.