HOCHEI | Ce meci au făcut ”tricolorii”! Au chinuit o echipă din elita mondială

HOCHEI | Ce meci au făcut ”tricolorii”! Au chinuit o echipă din elita mondială
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Prima zi a turneului de calificare pre-olimpic de la Nottingham (Anglia) a programat un meci ce se anunţa total disproporţionat, între România, echipă abia promovată din al treilea eşalon mondial, şi reprezentativa gazdă, Marea Britanie, formaţie din elită, Grupa Mondială, obişnuită să joace cu marile forţe, Canada, SUA, Rusia etc.

În acest context, derularea partidei a fost uluitoare. Deşi aveau în faţă o adversară cu un ritm de joc ameţitor, din cu totul altă lume faţă de cea a hocheiului românesc, “tricolorii” selecţionaţi de antrenorii Julius Penzes şi gălăţeanul Marius Trandafir au ajuns în minutul 15 într-o situaţie fabuloasă, să conducă o echipă din Grupa Mondială, scorul fiind deschis de Vitali Kiricenko, unul dintre cei trei hocheişti convocaţi la lotul naţional de la CSM “Dunărea” Galaţi, ceilalţi doi fiind Butochnov şi Emelianenko.

Britanicii au replicat rapid şi au trecut la conducere, 2-1 în minutul 18, dar n-au scăpat deloc de griji. Echipa României - având în spate şi un portar, Patrik Polc (foto), înnebunitor pentru adversari - a continuat să reziste şi la jumătatea partidei a ajuns într-o situaţie fabuloasă, la egalitate cu o formaţie din elita mondială, Daniel Trancă marcând pentru 2-2. Până la finalul reprizei a doua, Marea Britanie s-a dus la 4-2, dar n-a reuşit să se desprindă, ba chiar a ajuns să trăiască periculos ultima parte a meciului, echipa României reducând diferenţa la minimum, 4-3 în minutul 57, prin golul înscris de Alpar Sallo.

În cealaltă partidă a zilei, Ungaria a învins Estonia cu 4-1. Vineri, 7 februarie 2020, a fost pauză, binevenită pentru ca hocheiştii români să-şi refacă forţele după efortul uriaş din partida cu britanicii, iar sâmbătă, 8 februarie 2020, de la ora 16,00, România va întâlni Ungaria, echipă ce-i va fi adversară şi în primăvară, la turneului eşalonului al doilea al Campionatului Mondial.

Citit 1106 ori Ultima modificare Vineri, 07 Februarie 2020 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.