VOLEI | Echipele gălățene şi-au confirmat statutul de favorite

VOLEI | Echipele gălățene şi-au confirmat statutul de favorite
Astăzi, în prima ligă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE: Ambele echipe gălățene au obținut victorii categorice. CSM Arcada s-a impus în doar 65 de minute, scor 3-0 (25-12, 25-17, 25-17). La fel de repede au închis conturile şi fetele de la CSU Belor: 3-0 (25-13, 25-19, 25-17).


Cele două echipe gălăţene din prima ligă vor juca într-un nou cuplaj, astăzi, la Sala Sporturilor „Dunărea”. De la ora 17,00, vor intra în arenă campionii en-titre, jucătorii de la CSM Arcada, care vor întâlni pe „U” Cluj. Apoi va fi partida din campionatul feminin, dintre CSU Belor şi CSO Voluntari.

După numai trei zile de la succesul clar în faţa principalei contracandidatei la primul loc, Dinamo Bucureşti, voleibaliştii antrenaţi de Sergiu Stancu susţin un nou meci oficial. De data aceasta vor întâlni o echipă mai la îndemână, „U” Cluj, aflată pe locul şapte. Cum şi în tur victoria a revenit echipei gălăţene, ar fi de aşteptat ca şi de această CSM Arcada să nu aibă probleme, dar antrenorul Sergiu Stancu avertizează că este posibil să fie un meci foarte dificil, mai ales că „studenţii” clujeni au produs cea mai mare surpriză a sezonului – victorie asupra echipei VM Zalău, una dintre obişnuitele pretendente la titlul de campioană.

De altfel, deşi se apropie partida retur cu Galatasaray Istanbul din Cupa CEV, programată miercuri, antrenorul principal al echipei gălăţene vrea ca atenţia jucătorilor săi să fie îndreptată exclusiv spre jocul de astăzi. „Gândurile mele sunt îndreptate spre meciul cu echipa din Cluj, nu spre cel cu Galatasaray. Clujul a bătut Zalăul la scor de trei puncte, a luat punct la Baia Mare, ceea ce spune multe. Este o echipă care nu are nimic de pierdut şi va veni să-şi vândă scump pielea, pentru că vor să intre în primele şase. Întâi să câştigăm acest meci, abia după vom vorbi de Galatasaray”, a declarat Sergiu Stancu.

„U” Cluj este în luptă cu Gloria Buzău pentru ultima poziţie ce duce în grupa locurilor 1-6, din a doua fază a campionatului, astfel că CSM Arcada ar trebui să aibă şi o motivaţie suplimentară, prin câştigarea jocului de astăzi putând să facă un pas mare spre a scăpa de o deplasare obositoare la Cluj-Napoca în „play-off”, în favoarea uneia scurte, la Buzău.

Vine performera etapei trecute

Al doilea meci al cuplajului va fi cel dintre echipele feminine CSU Belor Galaţi (locul 6) şi CSO Voluntari (locul 11). Ca şi în meciul băieţilor, echipa gălăţeană porneşte cu prima şansă, mai cu seamă că s-a impus şi în meciul tur (scor 3-1), dar astăzi misiunea nu va mai fi la fel de facilă, echipa din Voluntari crescând mult în ultima perioada. Nu mai departe de runda trecuta, CSO Voluntari a produs surpriza, a învins cu 3-2 pe CSM Lugoj, formaţie cu care CSU Belor se află în luptă pentru locul 5.

Cele două meciuri vor avea aceeaşi arbitri, Octavian Diaconiţă şi Cristian Ouatu, din Piatra Neamţ, iar observator este Gheorghe Vişan, preşedintele FR Volei.

Citit 1793 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Februarie 2020 20:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.