Promisiuni prin joc pentru Campionatul Mondial. Echipa României a terminat cu victorie turneul precalificărilor olimpice

Promisiuni prin joc pentru Campionatul Mondial. Echipa României a terminat cu victorie turneul precalificărilor olimpice
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Echipa naţională de hochei pe gheaţă a României a învins Estonia cu scorul de 7-3 (2-2, 2-0, 3-1), în ultimul său meci din Grupa J, în turul al treilea al precalificărilor pentru JO 2022, la Nottingham (Marea Britanie).

Din echipa României au făcut parte şi trei hocheişti de la CSM “Dunărea” Galaţi, Kiricenko, Emelianenko şi Anton Butochnov, acesta din urmă marcând două goluri superbe în partida cu estonienii. Ceilalţi marcatori din ultima partidă au fost Borisenko, Szilard Rokaly şi Daniel Trancă - trei goluri. România şi Estonia s-au mai întâlnit şi anul trecut, la Campionatul Mondial, al treilea eşalon, atunci “tricolorii” câştigând la limită, cu 4-3 după şuturile de departajare, victorie care a contat mult în obţinerea promovării.

În turneul de precalificări olimpice de la Nottingham, echipa României a avut evoluţii şi rezultate foarte bune, mult peste condiţiile existente în ţară comparativ cu ale adversarelor, naţionala condusă de antrenorii Julius Penzes şi gălăţeanul Marius Trandafir arătând că are potenţial ridicat, în perspectiva Campionatului Mondial, eşalonul secund, care va avea loc în primăvară.

În prima partidă, România a pierdut la limită, scor 4-3, în faţa Marii Britanii, echipă din elita mondială. Apoi, în al doilea joc, a obţinut un punct în faţa Ungariei, meci pierdut cu 3-2 în repriza suplimentară (2-2, după 60 de minute). Tripleta de la CSM „Dunărea” Galaţi, Kiricenko - Butochnov - Emelianenko, a fost reprezentată pe lista marcatorilor în toate cele trei partide din Anglia.

Unul dintre cei doi antrenori ai echipei României, gălăţeanul Marius Trandafir, a spus că sunt concluzii pozitive după acest turneu, mai ales că s-a jucat cu adversare de un nivel foarte înalt, cu care „tricolorii” nu prea s-au întâlnit în ultimii ani. „În primele două meciuri am întâlnit adversari puternici, Marea Britanie din Grupa Mondială, respectiv, Ungaria, cu care vom juca și la Campionatul Mondial. Jucătorii noştri au fost la înălţime, au făcut un efort fizic extraordinar şi au fost competitivi, chiar dacă s-a simțit emoția de a juca la acest nivel. Cu puțină şansă, puteam să scoatem mai mult din aceste două meciuri. În a treia partidă, jocul ne-a ieșit perfect. Am început puțin mai greu, dar după prima repriză jocul a fost la discreția jucătorilor noștri. Felicit toți jucătorii și pe colegul meu Julius (n.r. - Penzes). iar în numele echipei mulţumesc suporterilor care ne-au susţinut din tribuna. Totodată, acest turneu a reprezentat şi un test foarte util, pentru a vedea cum suntem faţă de nivelul adversarelor din Divizia 1A. Ne pregătim atent pentru a ne îndeplini obiectivul la Campionatul Mondial, de la sfârşitul lunii aprilie”, a declarat Marius Trandafir.

În al patrulea, ultimul, tur de calificare va merge Ungaria, care a furnizat o mare surpriză în ultimul meci de la Nottingham, după ce a învins cu 4-1 pe Marea Britanie și a terminat pe primul loc, cu 8 puncte. Pe locul 2 a fost Marea Britanie - cu 6 puncte, pe al treilea s-a situat România -  4 puncte, iar Estonia a fost ultima, fără punct.

Într-o altă grupă (H) a precalificărilor olimpice s-a mai înregistrat o mare surpriză: Polonia, învinsa României la Mondialul de anul trecut, a câştigat în faţa Kazahstanului - echipă din Grupa Mondială şi a trecut în turul următor.

Altfel, în această săptămână, se va relua seria partidelor din Campionatul Naţional, CSM „Dunărea” Galaţi urmând să joace trei meciuri cu Steaua, joi, vineri şi duminică, în deplasare, la Tg. Secuiesc.

Citit 1737 ori Ultima modificare Marți, 11 Februarie 2020 11:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.