Volei. CSM Arcada, marea confruntare cu Galatasaray

Volei. CSM Arcada, marea confruntare cu Galatasaray
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sala Sporturilor „Dunărea” va fi în această seară gazda unui meci de mare importanţă. Aici va avea loc, de la ora 18,00, meciul retur din optimile de finală ale Cupei Confederaţiei Europene de Volei (Cupa CEV), între CSM Arcada Galaţi, campioana naţională en-titre, şi puternica echipă turcă Galatasaray Istanbul.

În meciul tur, au câştigat adversarii noştri de astăzi, cu 3-0, dar între timp situaţia se prezintă mult schimbată. Jocul oaspeţilor - cu mulţi internaţionali turci şi trei stranieri - a fost analizat în amănunţime, jucătorii noştri ştiu mai multe lucruri despre adversari şi sunt hotărâţi la o mobilizare totală. În acest sezon, gălăţenii au de partea lor şi un plus de experienţă, după celelalte patru jocuri în cupele europene. Mai întâi a fost dubla din Champions League, cu Vojvodina Novi Sad, pierdută la „setul de aur”, după 3-0 şi 1-3. A urmat examenul tur-retur cu finlandezii de la Savo Kuopio, depăşit cu brio de ai noştri printr-un dublu 3-0, care i-au trimis în optimile de finală.

Acum este ora marelui examen pentru echipa gălăţeană, aflată la un singur pas de „sferturile” prestigioasei competiţii. De partea lor este doar varianta „setului de aur”, iar pentru a ajunge acolo este nevoie de victorie cu 3-0 sau 3-1. CSM Arcada a arătat în partida tur că are potenţial pentru a reuşi, având minge de set la Istanbul, iar în setul secund a condus până spre final, plus că acum are avantajul susţinerii publicului, mizându-se pe o tribună arhiplină.

Conducerea clubului gălăţean şi stafful tehnic anunţă că la ora meciului se poate conta pe întregul lot de jucători: Hernan (căpitanul echipei), Bala, Talpă, Kollo, Cuciureanu, Matei, Cristudor, Bissette, Carrasco, Cabrerra, Terzici, Klapwijk, Georgiev şi, ultimul transferat, ucraineanul Yevgenii Gorcianiuk.

„Astăzi vom susţine cel mai important meci din această perioadă şi, deşi este o confruntare dificilă, sunt convins că putem ieşi învingători. Avem nevoie de multă determinare şi concentrare permanentă. Jucăm pe teren propriu şi avem de partea noastră atuurile aferente, dar în primul rând vom avea un aliat, publicul nostru, care de fiecare dată ne stimulează. Cu sprijinul spectatorilor am ieşit de cele mai multe ori învingători. După meciul tur, ne cunoaştem mai bine adversarii, i-am studiat şi după aceea, astfel că eu consider că putem realiza o performanţă deosebită. Cunosc foarte bine potenţialul băieţilor noştri - jucători cu o bogată experienţă - care şi de data aceasta sunt dispuşi la efort pentru a ne îndeplini un obiectiv de excepţie”, ne-a declarat antrenorul Sergiu Stancu.

Importanta întâlnire de astăzi va fi oficializată de arbitrii Edward Mathias (Germania), Ivan Ciumak (Rusia) şi observatorul Vasileios Raptis (Grecia).

Citit 1488 ori Ultima modificare Marți, 11 Februarie 2020 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.