S-a pregătit reluarea competiţiilor judeţene
Foto: Sportul Ilustrat

S-a pregătit reluarea competiţiilor judeţene
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Galați a stabilit datele la care se vor relua competiţiile judeţene, după pauza de iarnă. Startul se va de Mărţişor, cu partide din "Cupa României", iar la o săptămână distanţă se vor relua şi meciurile din Liga a IV-a şi Liga a V-a.

AJF a făcut şi împerecherea pentru turul doi al "Cupei României", faza judeţeană, etapă în care intră şi echipele din partea a doua a clasamentului celui de-al patrulea eşalon, alături de cele din Liga a V-a care au trecut de primul tur. Astfel, în acest tur secund se vor juca meciurile: Prutul Vlădești (Liga a V-a) - Flacăra Pechea (Liga a V-a), Viitorul Frumușița (V) -ACS Lascăr Schela (V), Avântul Matca (V) - Avântul Drăgănești (IV), Unirea Hanu Conachi (V) - Viitorul Costache Negri (IV), Viitorul Umbrărești (V) - Juventus Toflea (IV), Mălina Smârdan (V) - Victoria Independența (IV). Se va juca într-o singură manşă, la 1 martie, de la ora 11.00, pe terenul primelor echipe.

Deţinătoarea trofeului este CSU "Dunărea de Jos", echipă ajunsă apoi în Liga a III-a. Finala ediţiei trecute a fost cu Gloria Iveşti, scor 3-1.

Apoi, în 7 şi 8 martie, vor fi reluate şi cele două campionate judeţene. Liga a IV-a va începe cu prima etapă a returului, aşteptându-se să continue echilibratul duel pentru şefie dintre Avântul Valea Mărului şi Zimbrul Slobozia Conachi, formaţia vălmăreană având un avans de un singur punct.

Liviu Ciubotariu, preşedintele AJF Galaţi, a spus că, "dincolo de nivelul tot mai bun al jocurilor, îmbucurător este şi faptul că toate echipele ce s-au aflat la start sunt în continuare în competiţie şi nu sunt semne că ar exista pericolul vreunei retrageri".

Liga a V-a se va relua tot în 7-8 martie. Aici sunt două echipe mai mult ca în Liga a IV-a, implicit şi mai multe etape, astfel explicându-se de ce au rămas de disputat două runde din tur. După 13 etape, în fruntea clasamentului este ACS Lascăr Schela, cu 37 de puncte, urmată de Flacăra Pechea - 31 de puncte şi Mălina Smârdan - 27 de puncte.

În Liga a V-a este posibil să apară un abandon din motive obiective, cel al echipei din Hanu Conachi, unde sunt probleme de natură juridică, în urma decesului unor membri fondatori şi practic ar fi nevoie de înfiinţarea unei noi asociaţii sportive, care să-i ia locul celei existente.

Citit 1819 ori Ultima modificare Luni, 17 Februarie 2020 19:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.