Sporting Liești, egal cu Dacia Unirea

Sporting Liești, egal cu Dacia Unirea
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa Sporting Liești şi-a continuat seria meciurilor de pregătire pentru returul Ligii a III-a, întâlnind miercuri pe Dacia Unirea Brăila, formaţie din acelaşi eşalon, Seria a II-a. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 2-2.

Pentru Sporting, au marcat Munchiu şi Bîrlădeanu. Antrenorul principal Ionuţ Niculcea a început cu următoarea formulă de echipă: Vădeanu - Stancu, Hodorogea, Voicu, T. Năstase - Munchiu, Lupu - Iancu, Mihu, Nica - Grigoraş. Au mai intrat: Brăneţ jr., Dima, R. Năstase, Zărnescu, Stan, Bîrlădeanu şi Dănăilă.

Altfel, Sporting a perfectat legitimarea a patru juniori: Bogdan Zărnescu, care în turul campionatului debutase în prima echipă a Oţelului, Andrei Brăneţ (LPS Galaţi) - fiul antrenorului de portari de la Sporting şi fost campion cu Oţelul, Cristi Brăneţ, Roberto Panaite (LPS) şi Ştefan Hodină (format la Junior Galaţi şi ajuns apoi la Oţelul).

Sâmbătă, Sporting are programat al cincilea joc de verificare din această perioadă, urmând să joace în deplasare cu o parteneră de competiţe din Seria I, CSM Focșani.

Echipa studenţilor, la Cahul

ACS Universitatea ”Dunărea de Jos” a disputat partida „revanșă” cu formaţia FC Cahul, din Liga a II-a a campionatului Republicii Moldova. Acum zece zile, în prima întâlnire dintre aceste echipe, câștigase formaţia gălăţeană cu 1-0, iar de data aceasta s-au impus basarabenii, scor 2-1 (0-1). Golul gălățenilor a fost marcat de Blănaru.

Antrenorul Eugen Baștină a aliniat următoarea formulă de echipă: Olaru - Iancu, Iacob, Manea, Bădilaș - Lovin, Chiriac - Ivașcu, Blănaru, Hilohe - Vartolomei. Au mai jucat: Enache, Morogan, Ignat, R. Popa, Vârlan, Izvoranu și Mohorâță.

Interesant a fost şi duelul celor două galerii, ambele venite din Galaţi, cea a studenţilor români şi cea a studenţilor moldoveni ce studiază la Universitatea „Dunărea de Jos”.

Următorul meci amical al ”universitarilor” va avea loc mâine, de la ora 11.00, la stadionul ”Portu Roșu”, în compania celor de la Victoria Traianu, echipa aflată pe primul loc în Liga a IV-a brăileană.

Oţelul, final de cantonament

Cealaltă echipă gălăţeană din Seria I a eşalonului al treilea, SC Oţelul, se întoarce astăzi din stagiul de pregătire efectuat în Spania, unde aseară urma să aibă un ultim joc de verificare, cu formaţia FC Aguilas, din a patra ligă iberică. La penultimul joc al acestui stagiu, cu Atlético Pulpileño, s-a renunţat în ultimul moment, chiar la terenul unde trebuia să se dispute. Cele două cluburi se înţeleseseră pentru un meci în care să fie folosiţi juniorii, dar cei de la Oţelul au avut supriza să vadă în terenul advers juniori mult mai mici ca vârstă, deşi se vorbise de cei Under 19.

Teste şi pentru juniori

Şi unele dintre formaţiile gălăţene de juniori angrenate în Campionatul Naţional au jucat meciuri amicale. Juniorii A de la CSM Galați (antrenor Viorel Tănase) i-au întâlnit pe colegii de la Liceul Sportiv (antrenor Silviu Păunescu), meci pe care l-au câştigat cu 6-3. Cele nouă goluri au fost marcate de următorii jucători: Angheluță 2, Bandac 2, Călin și Șt. Popa pentru învingători, respectiv, Costea, Arteni și Chiriac.

Juniorii mari de la CSM au mai avut un amical, cu Stars Brăila, pe care l-au câștigat cu 4-0.

La rândul lor, juniorii B de la CSM Galați (antrenor Tudorel Pelin) au avut și ei un joc cu Stars Brăila, oaspeții impunându-se cu 2-1.

Mâine, echipele de la CSM vor juca din nou: la juniori A cu echipa similară de la SC Oțelul, iar cei mici cu Sporting Vânători. Aceste partide vor începe de la ora 10.00, respectiv, 12.00, la terenul sintetic din Complexul Sportiv ”Dunărea”.

Citit 2436 ori Ultima modificare Joi, 20 Februarie 2020 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.