Constantin Dumitriu – preşedintele Federaţiei de Şah

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noul preşedinte al Federaţiei Române de Şah este Constantin Dumitriu, acesta fiind ales în cadrul Adunării Generale ordinare ce a avut loc, sâmbătă, la Bucureşti.

Dumitriu a obţinut 91 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Dan Radu Zătreanu, a fost votat de 65 de participanţi. Două voturi au fost anulate.

„Funcţia reprezintă o responsabiltate maximă pentru mine, pentru că şahul nu are un suport material pentru desfăşurarea activităţii. Este un sport sărac, va fi foarte greu să atrag sponsori”.

„Primul punct de care mă voi ocupa este să introduc opţional şahul în şcoli. Am discutat cu ministrul Funeriu şi sper să-l implementăm cât mai curând.”

„Sunt în discuţii cu Parlamentul European pentru găsirea unei soluţii în ceea ce priveşte sportul minţii. Mi-am activat relaţii din mandatul de europarlamentar şi voi încerca să susţin o lege a sportului european, şi a şahului în particular", a declarat noul preşedinte al FR Şah.

Constantin Dumitriu a fost vicepreşedintele Federaţiei de Şah, în perioada 2006-2010, în timpul mandatului de preşedinte al lui Ion Şerban Dobronăuţeanu.

Citit 1026 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.