Marian Cârjă de la Oţelul, călcat de hoţi în timp ce dormea

Marian Cârjă de la Oţelul, călcat de hoţi în timp ce dormea
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Îl cheamă Cârjă, însă numele său nu l-a intimidat pe cel care, într-una din nopţile precedente, i-a vizitat samavolnic casa, lăsându-l fără câteva bunuri * „Putea să iasă o tragedie dacă ne-am fi trezit atunci”, spune tatăl fotbalistului, tulburat de eveniment *

Spargerile - cam 18 pe lună!

18 spargeri au fost sesizate de către gălăţeni în ianuarie 2009, acelaşi număr fiind de actualitate şi în 2010, după cum declară doamna Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi.

„Pe tot parcursul anului trecut, locuitorii municipiului Galaţi au sesizat un total de 242 de spargeri, 18 fiind comise în luna ianuarie a lui 2009. Tot 18 spargeri au fost sesizate şi anul acesta”. (Elena Parapiru)

„Şi dacă ne-am fi trezit?”

Nu mai este loc de nicio poantă, hoţii găsesc portiţe pe care un om normal nu le-ar sesiza niciodată. Aşa s-a întâmplat recent în casa fotbalistului Marian Cârjă, de la Oţelul Galaţi, un tip mereu bine dispus căruia i s-a stins însă zâmbetul din clipa în care a conştientizat că cel puţin un borfaş i s-a plimbat prin apartament ca pe bulevard.

„Nu mă pot linişti de atunci şi nu pot explica ce i-aş fi făcut dacă l-aş fi prins. Aş fi fost în stare de orice”, povesteşte furios tânărul de 23 de ani, în timp ce tatăl său, Vasile (47 de ani), îi împărtăşeşte sentimentele.

„Eram amândoi în casă. Eu dormeam în dormitor, iar Marian era cu prietena sa în sufragerie. Dacă ne-am fi trezit atunci ce se întâmpla? Putea să iasă o tragedie”, îngaimă omul care a văzut multe la viaţa sa.

Hoţul s-a căţărat până la etajul unu!

Schiţa atacului din noaptea de miercuri spre joi încape şi pe un şerveţel nazal al unui poliţist cu rinoree. Tâlharul a urcat pe balconul apartamentului de la parter, s-a sprijinit în cablurile de televiziune de sub intrarea în balconul familiei Cârjă (aspect important: geamul era deschis pentru rufele puse la uscat!) şi a păşit ca o pisică în bucătărie, apoi în hol, unde a încercat să se facă om peste noapte.

Ştia probabil că se află sub acoperişul unui fotbalist, Cârjă fiind cunoscut în zonă (Cartierul Micro 16), şi a cotrobăit hulpav după salariul fundaşului dreapta antrenat de Dorinel Munteanu.

Ghinionul nemernicului: Marian nu are o leafă mare la clubul de Liga I şi, fiind la începutul carierei, n-a avut timp să agonisească.   

„Portofelele erau întoarse pe toate feţele”

„Am văzut o lumină albastră, ca de telefon, pe hol în acea noapte şi m-am gândit că băiatul meu caută ceva. Chiar mă gândeam ce poate să caute la acea oră şi i-am strigat să aprindă lumina”.

„Atunci cred că hoţul s-a speriat şi a tulit-o. A lăsat o urmă de picior pe geamul de la balcon, sunt urme şi pe balconul apartamentului de la parter, care nu este locuit”, adaugă seniorul familiei Cârjă care, de atunci, este în stare să nu mai ţină nici geamul de la baie deschis.

Pe lângă disconfortul psihic de a fi cotropit în timpul somnului, „oţelarul” şi ai săi au şi o listă de bunuri lipsă: o geacă, două perechi de pantofi sport şi 170 de lei:

„S-ar putea să mai lipsească şi alte lucruri, cert este că portofelele noastre erau întoarse pe toate feţele, în balcon. Bine că nu ne-au luat actele!”  

„Mi-aş lua armă!”

Marian Cârjă, al cărui nume contondent nu l-a descurajat pe ticălos, are un baston la cap şi susţine că nu se gândise vreodată că l-ar putea folosi.

„E mai mult de decor, dar de acum voi fi mult mai atent. Ba chiar mă bate gândul să-mi cumpăr o armă. Cu orice risc, aş folosi-o, nu-mi permit luxul de a-mi pune viaţa în pericol, nici pe a mea, nici pe a celorlalţi membri ai familiei. Aşa că-i invit şi pe alţi nepoftiţi în casă. Să vedem atunci cine va avea de pierdut”, se răsteşte, vizibil iritat, fundaşul dreapta care joacă de aproape patru ani de zile la prima echipă a Oţelului.

„Colegilor nu le venea să creadă când le-am povestit. Oricum, i-am pus în gardă pe toţi că i se poate întâmpla oricui, oricând”, conchide sportivul încă neliniştit de vizita nocturnă pe care n-a putut s-o preîntâmpine.

Explicaţie foto: Marian Cârjă arată „itinerariul” borfaşului până în balconul apartamentului său

Citit 1774 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.