VOLEI | CSU Belor a pierdut duelul pentru locul al cincilea
Foto: Sonia Baciu

VOLEI | CSU Belor a pierdut duelul pentru locul al cincilea
Final de sezon regulat cu patru înfrângeri la rând
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Voleibalistele de la CSU Belor au încheiat sezonul regulat al Diviziei A1 cu încă o înfrângere, a patra consecutivă. De data aceasta, echipa gălăţeană a fost învinsă pe teren propriu de CSM Lugoj, formaţie cu care se află în luptă pentru locul al cincilea, ce duce în cupele europene.

Echipa CSU Belor continuă să dezamăgească în acest an, acum pierzând, scor 1-3 (19-25, 16-25, 25-10, 19-25), într-un meci relativ echilibrat, combatantele fiind despărţite de doar două puncte înaintea acestei confruntări directe.

CSU Belor a început foarte slab, soarta primul set fiind decisă foarte devreme, când formaţia din Lugoj luase un avans de zece puncte (9-19 și 10-20). În actul secund, au fost câteva schimburi la conducere pe tabelă, iar de la 13-16 echilibrul s-a rupt şi scorul a ”curs” într-un singur sens, lugojencele adjudecându-şi şi acest set relativ lejer.

Totuşi, ambiţia a reapărut în jocul echipei gălăţene, care a făcut un al treilea set de parcă era altă formaţie faţă de primele două. A fost o dominare totală a celor de la CSU Belor, în faţa cărora oaspetele n-au putut să adune mai mult de zece puncte. Aceste momente au dat speranță publicului prezent la Sala Sporturilor pentru un meci cu set decisiv, asemenea celui din tur, în care CSU Belor a ”smuls” un punct. Însă, doar începutul setului al patrulea a fost echilibrat (2-2 și 3-3), apoi echipa din Lugoj s-a deprins la 7-3 şi a gestionat acest avantaj cu bine până la final, gălățencele reuşind să se mai apropie o singură dată, la 10-11.

Cu o singură excepție, liberoul Violeta Stan, antrenorul Bogdan Paul a rulat întregul lot. Partida a fost începută în formula: Ivana Radonic, Maria Coral Bouza, Anamaria Berdilă, Roxana Iancu, Daniela Lupescu, Talita Do Nascimento - Andreea Ispas (libero). Au mai jucat: Marisa Radu, Sorina Miclăuș, Borislava Saykova şi Adina Roșca.

Antrenorul Bogdan Paul este nemulțumit de inconstanța pe care au arătat-o jucătoarele, dar a pus-o și pe seama accidentărilor din ultima perioadă. "Din păcate, îngrijorătoare este evoluția jocului, cu multe greșeli pe care nu ar trebui să le facem la acest nivel. Am tras semnalul de alarmă după meciul trecut, încercând să remontăm echipa, însă și accidentările care au tot fost în ultima săptămână ne-au ținut în loc, și în pregătire, și în evoluția unor sportivi. Este foarte greu în momentul în care stai și nu lucrezi la capacitate maximă zile întregi să revii în joc și să funcționeze totul perfect", a declarat tehnicianul gălățean.

În momentul de față, diferența este de cinci puncte (Lugoj - 31, Belor - 26), iar echipa gălățeană va avea liber în ultima rundă a sezonului regulat, în timp ce Lugojul va juca, acasă, cu Volei Alba Blaj, campioana en-titre și liderul actual.

În play-off (locurile 1-6), CSU Belor va continua lupta cu Lugojul, pentru locul al cincilea, care asigură prezența în cupe europene. "Pun în permanență presiune asupra echipei, în pregătire și în meciuri. Va fi greu de remontat echipa după acest început de campionat, dar două victorii de trei puncte ne pot ajuta, acolo trebuie să ajungem", a concluzionat Bogdan Paul. Până la următoarele derbiuri cu Lugojul, CSU Belor va juca la Blaj, în prima etapă din grupa locurilor 1-6.

Citit 907 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2020 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.