Triumf gălăţean la Balcan Elite Cup. Performanţă a puştilor de la Şcoala de Fotbal Junior

Triumf gălăţean la Balcan Elite Cup. Performanţă a puştilor de la Şcoala de Fotbal Junior
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa copiilor de 12 ani a Şcolii de Fotbal Junior Galaţi, antrenată de Ionuţ Niculcea, a câştigat puternicul turneu Balcan Elite Cup, care a avut loc la Braşov.

La startul competiţiei de la această categorie de vârstă, Under 12, s-au aflat 32 de formaţii, inclusiv din Serbia, împărţite în opt grupe. În prima fază a tradiţionalului turneu braşovean, gălăţenii de la Junior au început cu două victorii, 2-1 cu Pro Junior Craiova şi 4-0 cu Forex Braşov, care le-au asigurat calificarea în optimile de finală, chiar dacă în ultimul joc din grupă au pierdut, scor 1-2, în faţa celor de la Cauti SS Bucureşti, care avea să rămână singura înfrângere din acest turneu.

În optimile de finală, trupa lui Ionuţ Niculcea s-a impus la limită, scor 1-0, în faţa celor de la Corona Braşov, iar în sferturi au fost mai puţine emoţii, 3-0 cu Kinder Sângeorgiu de Mureş. În semifinală şi finală au fost meciuri foarte disputate şi echilibrate, verdictul fiind dat abia după executarea loviturile de departajare. În penultimul act, a fost 0-0 cu Luceafărul 2010 Cluj şi 2-1 la "penaltiuri".

Finala a fost cu Juniorul Braşov, scor 1-1, iar dramatismul la loviturile de departajare s-a prelungit destul de mult, gălăţenii câştigând cu 7-6.

Antrenorul Ionuţ Niculcea s-a declarat mândru de jucătorii săi, mai ales că "venim de 12 ani la acest turneu, atât la ediţiile de iarnă, cât şi la cele de vară, iar acum este pentru prima dată când îl câştigăm".

Gălăţeanul Alin Crihană a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului. Coechipierii acestuia au fost: Gabriel Ghiţun, Alexandru Zaharia, Alexandru Grigore, Matias Lepădatu, Sebastian Mirică, Luca Popa, David State, Eduard Buruiană, Ştefan Neagu şi Robert Pricop.

La Balcan Elite Cup au mai fost şi două echipe de la Fortuna Galaţi, ambele oprindu-se după meciurile din grupe.

 

Citit 2648 ori Ultima modificare Luni, 02 Martie 2020 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.