UPDATE / S-a oficializat retragerea din Liga 3 a uneia dintre echipele gălăţene

UPDATE / S-a oficializat retragerea din Liga 3 a uneia dintre echipele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

UPDATE, 6 martie, ora 13.00: Reprezentanţii ACS Universitatea "Dunărea de Jos" au anunţat Federaţia Română de Fotbal că abandonează competiţia. Pe site-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor deja a fost publicat că meciul KSE Tg. Secuiesc  - ACS Universitatea "Dunărea de Jos", din prima etapă a returului, nu se dispută.

Jucătorii echipei gălăţene sunt acum într-o situaţia delicată, în imposibilitatea de a se legitima pentru retur la echipe din Liga 3 sau eşaloanele superioare, devenind jucători liberi de contract după expirarea perioadei de transferuri (17 februarie). Singura lor variantă este trecerea la formaţii din Liga a IV-a şi a V-a, lucru care se realizează în cursul zilei de astăzi, aproape toţi urmând să treacă la cele două formaţii ce luptă pentru primul loc, Avântul Valea Mărului (11 jucători) şi Zimbrul Slobozia Conachi. De altfel, Eugen Baştină, ultimul antrenor principal al celor de la ACS Dunărea de Jos, este şi el ofertat să preia pe Zimbrul, existând discuţii şi ca formaţia din Slobozia Conachi să-şi joace partidele considerate pe teren propriu la stadionul "Portu Roşu", acolo unde evolua formaţia studenţească.


Formaţia studenţească ACS Universitatea „Dunărea de Jos” are şanse infime să facă deplasarea la Tg. Secuiesc, pentru partida de sâmbătă, din prima etapă a returului eşalonului al treilea.

Retragerea echipei gălăţene din campionat este iminentă, chiar dacă oficial nimeni din conducere nu s-a pronunţat public. Situaţia devenise critică încă de săptămâna trecută şi s-a mai sperat într-o minune până miercuri, când antrenamentele au fost anulate, iar jucătorii confirmă că au fost anunţaţi să încerce să-şi găsească alte angajamente. 

Printre altele, clubul nu poate accesa fonduri din partea Primăriei şi Consiliului Local, din dosar lipsind documente prin care să demonstreze că are cum să-şi asigure contribuţia de 10 la sută la bugetul proiectului.

De necazul formaţiei studenţeşti au aflat şi colegii din Seria 1 a eşalonului al treilea, cei de la Oţelul. „Am auzit şi noi, ne-ar pare tare rău să se confirme această veste tristă pentru fotbalul gălăţean, Oficial nu este nimic, deocamdată, aşa că încă sperăm să jucăm cu ei în a doua etapă a returului”, a spus Alexandru Ciobanu, antrenorul principal de la SC Oţelul. 

ACS Universitatea „Dunărea de Jos” se află în clasamentul Seriei 1 pe locul 14, retrogradabil.

Clubul a fost înfiinţat august 2017, dorindu-se a fi continuator al fostei echipe CSU Galaţi, finalistă a Cupei României în 1976 şi care a dispărut în 1982 în urma fuzionării cu FCM Galaţi.

În primul sezon, 2017-2018, ACS Universitatea „Dunărea de Jos” a câştigat Liga a IV-a gălăţeană şi a pierdut barajul de promovare, în faţa celor de la CS Făurei. În al doilea sezon s-a reuşit promovarea în Liga 3, competiţie pe care este pe punctul de a o părăsi înaintea returului.

Acesta ar fi al treilea abandon gălăţean, din ultimii doi ani, la jumătatea campionatului Ligii 3, precedentele două cazuri similare fiind cele ale formaţiilor Metalosport Galaţi şi Avântul Valea Mărului, consemnate în primăvara din 2018.

Citit 7150 ori Ultima modificare Vineri, 06 Martie 2020 13:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.