United, victorie în fața campioanei
Foto: Sonia Baciu

United, victorie în fața campioanei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Chiar dacă a jucat fără susținerea publicului și a avut probleme de efectiv, United Galați a câștigat, scor 2-1 (1-1), derbiul cu ciucanii de la Imperial Wet, în meciul contând pentru etapa a doua din play-off-ul Ligii I de futsal. United a trecut astfel pe primul loc al clasamentului.

În fața unei tribune goale, ce dădea impresia de antrenament, echipa pregătită de Florin Ignat a reușit să obțină o victorie importantă, chiar dacă nu a avut trei dintre jucărorii de bază: Ignat, Burdujel și portarul Dinicuță (jucătorul U21), toți accidentați.

Scorul a fost deschis de oaspeți, în minutul 11, dar bucuria acestora a fost de foarte scurtă durată, Lașcu egalând imediat după repunerea mingii. Tot Lașcu a adus echipa gălățeană în avantaj, în minutul 22. În a doua repriză, United a avut câteva oportunități de a-şi mări avantajul de pe tabelă, cea mai importantă fiind cea a lui Robert Crișan (unul dintre jucătorii U23 pe care Florin Ignat a trebuit să-i aibă în teren), care a ratat de la un metru de poartă.

Scăpaţi de o inferioritate numerică, după eliminarea lui Savio, ciucanii au forțat egalarea jucând cu fly goolkeeper, având minute bune în care s-au aflat numai în jumătatea gălățeană de teren, dar cei de la United s-au apărat excelent, cu mult calm, rezistând şi cu ajutorul portarului Grigoraș. Savio văzuse cartonașul roșu după ce a intrat într-o altercație cu Alexandru Tănăsilă, antrenorul de portari al echipei gazdă, pe care l-a lovit!

Antrenorul Florin Ignat a mărturisit că rezultatul este peste aşteptări, în condiţiile absenţelor avute. "Ne-am temut foarte mult de acest meci, în care, vă spun sincer, nu ne-am pus mari speranțe. Băieții au evoluat fără niciun fel de presiune și au făcut un joc mare, dând dovadă de spirit de sacrificiu. Nu pot decât să-i felicit și să le spun că sunt mândru de ei", a declarat Florin Ignat.

United a jucat cu următoarea formulă: Grigoraș - Lașcu, Obadă, Tacot, Boșneagă (U23); Păduraru, Crăciun, Cireș, Stoica, Crișan (U23).

Un mic grup de suporteri şi-a demonstrat ataşamentul, reuşind totuşi să vadă partida chiar dacă accesul le-a fost interzis de măsurile de prevenţie generate de noul coronavirus. Aceştia au stat îngrămădiţi unul în altul şi cu feţele lipite de geamul uşii de evacuare în caz de urgenţă, de la nivelul terenului, deși aveau posibilitatea să vadă meciul comod, în transmisiunea canalului de youtube Futsal Romania. La finalul partidei, jucătorii obișnuiți să își salute publicul din tribune le-au mulțumit, prin aplauze, celor aflați la ușă.

Foto Sonia Baciu

În urma acestui rezultat, United a urcat pe prima poziție, cu 8 puncte, în timp ce liderul sezonului regulat, Imperial M. Ciuc, se află pe locul secund, cu 6 puncte.

Foto Sonia Baciu

În etapa următoare, United va juca la Informatica Timișoara (pe 21 martie), echipă intrată în play-off fără niciun punct.

Altfel, echipa Undre 19 de la United Galați a ratat obținerea unui punct în deplasarea de la Tg. Secuiesc, unde a pierdut, scor 4-5 (3-4), în etapa a patra a ”Ligii Elitelor”.

Reamintim că și meciurile de mâine, partida de handbal feminin (ora 14.00, CSM Galați - CSM Roman), respectiv cuplajul voleibalistic (ora 17.00, CSM Arcada - SCM U Craiova, urmat de CSU Belor - Știința Bacău) se vor disputa fără public, ca urmare a deciziei Comitetului Național de Situații de Urgență, în vederea limitării răspândirii coronavirusului COVID 19.

Citit 1532 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2020 14:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.