CSM Arcada, posibil deja campioană
Foto: Sonia Baciu

CSM Arcada, posibil deja campioană
Toate cluburile gălăţene au oprit antrenamentele. Voleibaliştii de la CSM Arcada sunt foarte aproape de a fi declaraţi campioni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Majoritatea echipelor gălăţene cu obiective de mare performanţă în acest sezon competiţional îşi programaseră ca de luni dimineață, 16 martie 2020, să-şi reia antrenamentele, însă planurile au fost modificate în urma reanalizării măsurilor impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Până duminică seara, programul la Sala „Dunărea” era plin toată ziua, cu planificatele antrenamente ale echipelor de volei de prima ligă, cea masculină CSM Arcada şi cea feminină CSU Belor, de futsal United şi handbal feminin CSM Galaţi. Însă, anunţata declarare a stării de urgenţă şi celelalte aspecte importante ale evoluţiei situaţiei la nivel naţional şi nu numai, au fost reanalizate de conducerile acestor formaţii şi luni dimineață, 16 martie 2020, toate şi-au suspendat antrenamentele.

Voleibalistele de la CSU Belor au primit liber să plece acasă (Foto Sonia Baciu)

La fel au hotârât şi cele două cluburi de fotbal care intenţionau să rămână în activitate, Sporting Lieşti din al treilea eşalon, respectiv, FC Universitatea, aflată pe locul 2 în prima ligă feminină. În cazul fotbalistelor, este vorba de o oprire a antrenamentelor pe termen scurt, în aşteptarea importantei videoconferinţe de marţi a celor de la UEFA cu reprezentanţii tuturor federeţiilor naţionale, în urma căreia se aşteaptă ca FRF să contureze până la sfârşitul săptămânii ce se va întâmpla cu actualul campionat.

Variantă, clasament considerat final

Voleibaliştii de la CSM Arcada rămân în aşteptare. Miercuri este programată o şedinţă la federaţie a Consiliului Director, pentru a se lua o decizie în ceea ce priveşte campionatul, iar clubul gălăţean va hotărî ce va face de joi încolo, în funcţie de asta. După două etape din faza finală a Diviziei A 1, cea a grupei locurilor 1-6, CSM Arcada are un avans substanţial în fruntea clasamentului, de 10 puncte, cu şanse foarte mici de a mai putea fi recuperat de urmăritoare. În acest context, cea mai probabilă variantă este să se declare încheiat campionatul Diviziei A1, ediţia 2019-2020, iar clasamentul de acum să fie considerat cel final. Astfel, CSM Arcada ar fi declarată campioană, variantă foarte probabilă, mai ales în condiţiile în care majoritatea cluburilor din grupa 1-6 privesc cu realism clasamentul, sursele noastre informându-ne că SCM U Craiova, VM Zalău şi Unirea Dej sunt pentru adoptarea acestei variante.

La CSU Belor, voleibalistele au fost lăsate deja să plece acasă, acestea urmând să revină dacă se va hotărî reluarea campionatului la un moment dat. Dintre jucătoarele din străinătate, luni dimineață, 16 martie 2020, se mai aflau în Galaţi doar Talita do Nascimento şi Maria Corral Bouzza.

Citit 1606 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2020 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.