BASCHET | CSM Galați, lot de avarie

BASCHET | CSM Galați, lot de avarie
Campionate suspendate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pandemia de coronavirus a pus "pauză" întregii lumi, astfel că a fost nevoie ca și competițiile sportive să fie suspendate, amânate sau chiar anulate, iar cluburile trebuie să se adapteze acestei situaţii.

La nivel național, în cadrul Federației Române de Baschet s-a luat decizia ca actualul campionat să fie suspendat, cel puțin până la data ieșirii din starea de urgență (16 aprilie). "În momentul în care vom putea ști cu exactitate când baschetul se va putea juca din nou, vom putea să ne gândim la unele soluții concrete pe care să le oferim, pentru a ajuta la redresarea fenomenului. Momentan vom încerca să intrăm într-un dialog cu cât mai multe persoane implicate în baschetul românesc, pentru a identifica problemele reale din prezent", a declarat președintele F.R.Baschet, Horia Păun, într-o conferință video.

În ceea ce privește echipa de seniori de la CSM Galați, șeful de secție Florin Atanasiu ne-a spus că în, acest moment, în lot se mai află doar jucătorii români, renunţându-se pe cale amiabilă la colaborarea cu americanii Jacoby Armstrong, Chris Porter Bunton și Isaiah Martin. "Fiecare sportiv se antrenează acasă. Vom avea un lot de avarie, în cazul în care se va relua campionatul", a declarat Atanasiu.

Înaintea suspedării activității competiționale, CSM Galați se afla pe locul 4 al Grupei Galbene (locurile 7-12) din Liga Naționale, în faza secundă a competiției.

Altfel, şi juniorii de la CSM se antrenează de acasă, după un program gândit de cei doi antrenori, Tudose Teodorașcu și Gelu Cazanoschi.

Totodată, întregul program de pregătire al sportivilor de la CSM Galați este bine structurat și controlat de către medicul coordonator, Vili Tănase. "Am încredere că antrenorii și jucătorii se vor pregăti bine și că vor respecta normele impuse de Guvernul României. Responsabilitatea și profesionalismul sunt cele două atribute după care trebuie să ne ghidăm în această perioadă", a spus Vili Tănase.

Citit 1111 ori Ultima modificare Duminică, 29 Martie 2020 22:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.