S-a stabilit data de desfășurare a Jocurilor Olimpice
Foto: tokyo2020.org

S-a stabilit data de desfășurare a Jocurilor Olimpice
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei de coronavirus, se vor desfăşura între 23 iulie şi 8 august 2021, au anunţat, luni, CIO şi Comitetul japonez de organizare, citate de agenţia Kyodo.

Noua perioadă de desfăşurare a competiţiei a fost preferată celorlalte variante avansate, inclusiv desfăşurarea competiţiei în primăvara anului viitor, pentru a se evita astfel provocarea unor perturbări majore în calendarul sportiv internaţional şi a reduce la minimum provocările logistice cărora vor trebui să le facă faţă organizatorii.

Tot luni, Federația Internațională de Atletism a anunțat amânarea cu un an a Campionatului Mondial programat pentru luna august 2021, la Oregon (SUA). ”În contextul pandemiei de coronavirus, World Athletics susţine reprogramarea JO 2020 de la Tokyo în perioada 23 iulie - 8 august 2021, deşi acest lucru înseamnă şi amânarea cu un an a Mondialelor de atletism de la Oregon, prevăzute iniţial pentru 6 - 15 august 2021. Trebuie să fim flexibili şi să ajungem la un compromis, iar acum vom începe discuţii cu organizatorii Mondialelor de atletism, pentru a pregăti competiţia pentru vara anului 2022”, se arată într-un comunicat al World Athletics.

Duminică, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism, britanicul Sebastian Coe, afirma că decizia de a amâna Jocurile Olimpice de la Tokyo cu un an, în 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, i-a scutit pe sportivi de o ”tulburare mentală”. ”Noi nu voiam ca sportivii să se găsească în situaţia în care să meargă la Jocuri împotriva recomandărilor guvernelor lor, poate chiar să încalce legea”, a declarat Coe, pentru postul britanic de radio TalkSport.

Jocurile Olimpice nu au fost niciodată amânate în cele 31 de ediţii moderne ale sale, începând din 1896, însă trei ediţii au fost anulate, din cauza războaielor mondiale, în 1916, 1940 şi 1944.

Citit 1261 ori Ultima modificare Marți, 31 Martie 2020 22:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.