”Sport acasă”, cu Vlad | Redă-ți mobilitatea încheieturilor! (VIDEO)

”Sport acasă”, cu Vlad | Redă-ți mobilitatea încheieturilor! (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Lipsa de activitate fizică generează o mulțime de probleme corpului uman, care a fost conceput să fie activ, să facă efort în permanență. Dacă în viața de zi cu zi aveți o muncă de birou, cu multe ore petrecute în fața calculatorului, este posibil să vă confruntați cu probleme la nivelul încheieturilor mâinilor, care ulterior pot genera diverse probleme, precum sindromul canalului carpian.

Cu atât mai mult, în această perioadă de izolare la domiciliu, încheieturile noastre devin ”ruginite”, astfel că din când în când este foarte util să le activăm.

Kinetoterapeutul Vlad Mihăilă ne propune pentru astăzi să ”lucrăm” asupra încheieturilor. ”Puteți face acest lucru executând serii de 20 de rotații în sensul acelor de ceasornic, urmate de 20 de rotații în sens opus. Pe urmă, așezați pe scaun precum în imagine, apăsăm cu palma pe scaun și menținem poziția, apoi presăm cu dosul palmei, iar la final rotim coatele în interior și punem presiune în degete. Menținem fiecare poziție câte 30 de secunde și mobilitatea pe încheietura mâinii va fi ameliorată. Nu uitați de sloganul meu: Nu stăm acasă, suntem activi acasă!”, ne-a transmis gălățeanul. În varianta online a cotidianului Viața Liberă, www.viata-libera.ro/sport, puteți urmări și filmări cu exercițiile propuse de Vlad.

Vlad Mihăilă s-a născut în Galați, a practicat timp de 12 ani baschetul la clubul Phoenix, însă o accidentare i-a pus punct carierei sportive în 2015. A absolvit kinetoterapie la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și a urmat o serie de cursuri de specializare în diverse tehnici de antrenament sau recuperare după accidentări. Vlad a fost, timp de trei ani, kinetoterapeut al clubului U-BT Cluj, iar acum este colaborator la un studio clujean de fitness și spa.

Citit 1535 ori Ultima modificare Marți, 31 Martie 2020 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.