”Sport acasă”, cu Vlad | Mișcări pentru umeri flexibili (VIDEO)

”Sport acasă”, cu Vlad | Mișcări pentru umeri flexibili (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Una dintre cele mai "adormite" articulații în cazul unui stil de viață sedentar este umărul. Deși natura ne-a proiectat cu umeri puternici, care să ne ajute să ne cățărăm, să aruncăm sau să ridicăm, stilul de viață modern a redus mult din activitatea acestei articulații, lucru care aduce cu sine o serie de neplăceri.

Exercițiile pe care Vlad Mihăilă ni le propune astăzi vin să ne ajute umerii să redevină mobili.  Așa cum ne-a obișnuit, Vlad vă propune mișcări simple, exerciții care nu necesită aparatură sau echipamente complexe și care pot fi făcute oricând, chiar și într-o scurtă pauză la serviciu sau acasă.

”Cea mai bună soluție de a-ți păstra umerii flexibili este să îi rotești pe întreaga lor rază de mișcare. E suficient să faci rotații ale brațelor spre înainte (20 de repetări) și spre înapoi (tot 20 de repetări). Atenție ca brațele să fie întinse, palmele orientate spre interior, iar amplitudinea mișcării să fie maximă. Pe urmă, executăm tot rotații, însă de această dată cu ambele brațe simultan, ținând un băț de capetele sale. Rotim înapoi până la baza spatelui și revenim, susținând 20 de repetări. Nu uitați de sloganul meu: Nu stăm acasă, suntem activi acasă!", ne-a transmis gălățeanul.

În varianta online a cotidianului Viața Liberă, www.viata-libera.ro/sport, puteți urmări și filmări cu exercițiile propuse de Vlad.

Reamintim că tot pe siteul nostru puteți regăsi și alte exerciții care să ne ajute să trecem cu mai multă ușurință și mobilitate de această perioadă de ”izolare”.

Vlad Mihăilă s-a născut în Galați, a practicat timp de 12 ani baschetul la clubul Phoenix, a absolvit kinetoterapie la Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca și a urmat o serie de cursuri de specializare în diverse tehnici de antrenament sau recuperare după accidentări. Vlad a fost, timp de trei ani, kinetoterapeut al clubului U-BT Cluj, iar acum este colaborator la un studio clujean de fitness și spa.

Citit 1175 ori Ultima modificare Joi, 02 Aprilie 2020 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.