”Sport acasă”, cu Vlad. Antrenament Planșe pentru un ”mijloc” puternic (VIDEO)

”Sport acasă”, cu Vlad. Antrenament Planșe pentru un ”mijloc” puternic (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Toate mișcările pe care le facem depind într-o mai mare sau mai mică măsură de grupul de mușchi denumit generic "core", practic nucleul mișcărilor noastre. Este vorba de mușchii plasați în jurul abdomenului și orientați în mai multe direcții, pentru a stabiliza coloana vertebrala și a facilita mișcările trunchiului. "Core"-ul reprezintă, de fapt, "mijlocul" sau depozitul de forță al corpului, iar cu cât acesta este mai puternic, cu atât restul corpului este mai mobil.

Planșele (planks) sunt cele mai bune exerciții atunci când vine vorba de întăritul "core"-ului, deoarece creează o tensiune constantă pe corp, similară tensiunii pe care o regăsim în activitățile noastre din viața de zi cu zi. Pentru a câștiga maximum din acest exercițiu, este important să lucrăm mai degrabă 10-15 secunde intens, având tot corpul contractat, decât 3-4 minute fără nicio contracție voluntară.

Sunt mai multe tipuri de planșe şi vom aborda câteva dintre ele.

* Planșa pe antebrațe: ne așezăm întinși pe podea, cu coatele sub umeri, ținând abdomenul și fesierii încordați la maxim. Vom împinge cât mai departe de corp și ridicăm bazinul, ca în fotografia nr. 1. Menținem poziția avand abdomenul, fesierii și coapsele încordate și efectuăm 3-4 seturi de câte 10-15 secunde;

* Planșa din flotare: din aceeaşi poziție ca la planșa pe antebrațe, singura schimbare fiind faptul că vom sta cu palmele sub nivelul umerilor. La fel, facem 3-4 seturi de 10-15 secunde;

* Planșa pe o parte: ne întindem pe podea, având cotul sub umăr și picioarele în prelungirea corpului. Tragem vârfurile spre noi, strângem abdomenul și fesierii și ridicăm bazinul de la sol, având pieptul scos în permanență (vezi foto 3). Efectuăm 3-4 seturi de câte 10-12 secunde.

"Nu uitați de sloganul meu: Nu stăm acasă, suntem activi acasă!", ne transmite Vlad Mihăilă.

Puteți urmări mai multe filmări cu exercițiile propuse de Vlad [link]

Citit 1621 ori Ultima modificare Vineri, 10 Aprilie 2020 18:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.