Un altfel de tenis

Un altfel de tenis
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În această perioadă, în care nu mai avem parte de competiții sportive, vă propunem o variantă de a vă bucura de sporturile preferate. Pentru astăzi, recomandăm două filme cu moduri diferite de a vedea ”sportul alb”, pe teren, dar și în culise.

Bătălia sexelor (2017, biografic). La începutul revoluţiei sexuale şi al mişcării feministe, meciul de tenis dintre campioana Billie Jean King şi fostul campion Bobby Riggs a fost supranumit ”Bătălia sexelor” şi a devenit cel mai urmărit program sportiv din istoria televiziunii, atingând 90 de milioane de telespectatori. 

În timp ce rivalitatea dintre cei doi atingea cote maxime, în afara terenului de tenis fiecare ducea propria luptă. King milita nu doar pentru egalitate, dar apropiindu-se tot mai mult de prietena ei, Marilyn Barnett, trebuia şi să se împace cu propria sexualitate. Riggs, pe de altă parte, era bântuit de dependenţa de jocuri de noroc, care i-au periclitat căsnicia.

Wimbledon (2005, comedie romantică). Englezul Peter Colt nu poate spune că a avut cariera de succes pe care și-a dorit-o în tenis. A fost odată clasat pe locul 11 în lume după care a alunecat în clasament până pe locul 119. Și încrederea sa în succesul pe care l-ar mai putea avea pe teren a scăzut, astfel că își propune să mai participe încă o dată la turneul de la Wimbledon. Înfruntând în acest turneu unul din cei mai buni jucători ai momentului, Peter este aproape de o retragere voluntară, la o slujbă la un club unde o sumedenie de femei bogate vor veni să ia lecții. Printre acestea și o americancă, Lizzie Bradburry, care este o stea în afirmare și una dintre fetele rele ale circuitului. Ea este la prima sa participare pe iarba londoneză, iar un trofeu aici ar fi o start bun pentru o debutantă. Se leagă o poveste de dragoste între cei doi, care a dus și la o revenire cu succes pe teren a lui Colt.

Citit 1564 ori Ultima modificare Marți, 14 Aprilie 2020 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.