Biografii (de) pe gheață

Biografii (de) pe gheață
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În această perioadă, în care nu mai avem parte de competiții sportive, vă propunem o alternativă de a vă bucura de sporturile preferate.  Pentru astăzi, vă recomandăm două filme biografice, cu lupta pentru remarcare, dar și rivalitatea peste măsură de pe gheață.

The Rocket (Canada, 2013). Filmul prezintă o imagine considerată, pe scară largă, o piatră de temelie a istoriei NHL. Această biografie pune pe tapet viața lui Maurice ”The Rocket” Richard începând din anii săi de adolescent, ascensiunea la Montreal Canadiens, de la lupta unui canadian francez în NHL, o competiție dominată de anglofoni, până la Richard Riot, arătând un spectru complet al carierei lui Richard, cel mai valoros hocheist canadian.  

Filmul, în care sunt arătate și o serie de goluri ale adevăratului Richard, se încheie cu un mesaj ”Maurice a jucat încă cinci ani și a câștigat cinci Cupe Stanley la rând”.

Eu, Tonya (SUA, 2017). Tonya Harding a dominat scena patinajului internațional prin calitățile sale fizice excepționale. A dominat și prima pagină a ziarelor, din cu totul alte motive. Filmul spune povestea patinatoarei Tonya Harding, campioană naţională a Statelor Unite, de două ori laureată a Olimpiadei. Numele său a ajuns însă în presa internaţională şi datorită unui scandal imens petrecut la Olimpiada din 1994, când oponenta sa directă a fost atacată şi rănită în timpul unui antrenament. S-a dovedit apoi că agresorul fusese aganjat de soţul patinatoarei, Harding fiind apoi eliminată din competiţie. ”Eu, Tonya” este povestea uneori absurdă, alteori tragică, dar şi comică a celei care s-a situat în centrul celui mai mare scandal din istoria sportului.

Citit 1478 ori Ultima modificare Luni, 20 Aprilie 2020 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.