Propunere de schimbare majoră

Propunere de schimbare majoră
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În plină perioadă de pandemie, cu tenisul suspendat cel puţin până pe 13 iulie, unii dintre sportivii de top caută soluții de ”îndulcire” a situației.

Astfel, Roger Federer a postat pe o rețea de socializare o propunere, care nu a rămas fără ecou în rândul celorlalți sportivi. Federer a inițiat discuția pe Twitter, iar printre cei care s-au arătat încântați de planul său a fost și Simona Halep. ”Mă întreb... sunt singurul care se gândește că acum ar fi momentul ca tenisul masculin și feminin să fie unit și să formeze un singur for?”, a scris Federer. Răspunsul Simonei a venit la scurt timp: ”Nu ești singurul”, a spus românca. Printre cei care s-au arătat încântați de ideea lui Federer s-au mai numărat argentinianul Diego Schwartzman (13 ATP) și iberica Garbine Muguruza (16 WTA).

”Nu mă refer la o unire a acestora în cadrul competițiilor, pe teren, ci la o unire a celor două foruri care conduc turneele profesioniste din tenisul masculin și feminin. Este prea confuz pentru fani când există un sistem al clasamentului diferit, sigle diferite, site-uri diferite sau categorii diferite ale turneelor”, a explicat Federer.

În acest moment, conducerea tenisului mondial este împărțită între șapte organizații: ATP (forul care conduce tenisul masculin), WTA (pentru tenisul feminin), ITF (Federația Internațională, care veghează și stabilește regulile tehnice ale jocului, respectiv coordonează și organizează Cupa Davis, Fed Cup, circuitele de juniori și de veterani, precum și cele care fac tranziţia spre profesioniști) și cele patru turnee de Grand Slam, care sunt sub egida ITF, dar care de-a lungul timpului au dictat de multe ori direcția.

Citit 1024 ori Ultima modificare Joi, 23 Aprilie 2020 22:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.