Cursa vieții

Cursa vieții

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

În această perioadă, în care nu mai avem parte de competiții sportive, vă propunem o alternativă de a vă bucura de sporturile preferate, prin filme inspirate din acest domeniu. Astăzi, vă sugerăm o altă poveste de viață, a unui atlet de culoare, în vremuri foarte dificile: Cursa (SUA, 2016).
Acţiunea se petrece în anii 1930. Jesse Owens este un tânăr care este primul din familia sa care merge la facultate. Mergând în statul Ohio pentru a se pregăti cu antrenorul său, Larry Snyder, tânărul sportiv afro-american impresionează rapid prin potențialul său extraordinar. Cu toate acestea, întrucât Owens se luptă atât cu obligațiile vieții, cu rasismul virulent împotriva lui şi cu problema dacă America va concura sau va boicota Olimpiada din 1936, programată în Germania nazistă. Când trimisul american găsește un compromis persuasiv cu Al Treilea Reich pentru a evita un boicot, Owens are propria sa luptă morală, cu îndoielile dacă este indicat sau nu să participe. După soluționarea acestei probleme, Owens și antrenorul său călătoresc la Berlin, pentru a participa la o competiție care l-ar fi consacrat pe Jesse Owens ca fiind cel mai mare dintre olimpicii americani.
Filmul poate fi urmărit pe platforma online Netflix.

Citit 878 ori Ultima modificare Marți, 28 Aprilie 2020 21:01

1 comentariu

 • postat de gheorghe Joi, 30 Aprilie 2020 07:18 209.121.229.*** Link la comentariu
  0
  0

  Este film politic mai degraba.Abil construit, de cine altii? - de cei fara preput, din America.
  Sint atatia albi care au fost saraci si nu au avut nici un avantaj ca erau albi... astia trebuie sa moara, ca au avut destule privilegii, nu-i asa?
  ... Negrii au talentele lor, s-a dovedit ca rasa lor face ca tendoanele de la calcai sa ii ajute la performanta, cu efort mai mai mic.
  Cum tot rasa ii face pe albi sa fie mai buni inotatori decat negrii.
  Mai sint si alte particularitati rasiale dar marxismul cultural cere (ce zic eu, a impus prin educatie!) ca omul "nou" sa fie schizofrenic, sa negam realitatea si sa strigam "nu exista rase"!
  Asa cum e obligatoriu sa minti cum ca ar fi fost "holocaust".
  ...
  Munca, munca, si talent, desigur.
  Asocierea cu Germania nazista - spre a continua propaganda sionista anti-crestina il fac chiar ne-interesant.
  O spun ca cercetator in ale istoriei si fost alergator de (oaresce) performanta.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.