Sportivii, tot mai aproape de reluarea competiţiilor

Sportivii, tot mai aproape de reluarea competiţiilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a oferit noi detalii despre reluarea competițiilor sportive din România, susţinând că sunt șanse pentru reluarea antrenamentelor după 15 mai, dar doar în anumite condiții.

Ionuț Stroe și angajații de la Ministerul Tineretului și Sportului sunt în căutarea unei soluții pentru ca activitatea sportivă să se reia cât mai repede după pauza impusă de epidemia de COVID-19, lucrându-se la un plan bazat şi pe analiza măsurilor luate în acest sens în alte ţări.

”Prioritatea noastră este siguranța publică. În momentul de față, nu există nicio decizie, suntem departe de a avea o soluție și un cadru legal pentru a se relua competițiile. Trebuie să studiem cu Ministerul Sănătății soluțiile. Tot ce se va face în sport o să fie într-un cadru specific, pentru ca sportivii să fie protejați. Probabil se va întâmpla după 15 mai. Avem modele la care lucrăm, modele din străinătate, și căutăm cea mai bună soluție pentru toată lumea. Nu aș vrea să avansez scenarii. Când o să avem soluția perfect adaptată, o să o avansăm public. Tot ce s-a speculat în spațiul public sunt doar opinii optimiste, dar autoritățile trebuie să valideze”, a spus Ionuț Stroe, la Digi 24.

La primul caz, stop joc

Ministrul Tineretului și Sportului s-a referit din nou la testarea sportivilor pentru virusul SARS-CoV-2. Dacă, săptâmâna trecută, spunea că acestea vor fi obligatorii, acum acest aspect nu mai este văzut la fel de drastic, ci ca o “variantă” aflată în analiză. Totodată, Ionuţ Stroe a transmis un avertisment pentru oamenii din sportul românesc, susţinând că ”sportivii care fac efort mare sunt predispuși să fie infectați cu noul coronavirus”.

De asemenea, Stroe a transmis că va bloca orice competiție sportivă în momentul în care va apărea un singur caz de coronavirus și a explicat de ce. ”Există o idee a testării înainte de reluarea pregătirilor, chiar și în timpul lor, toate acestea pentru ca riscul să fie minimalizat. Acest coronavirus nu dispare după 15 mai și trebuie să fim atenți cu sportivii, pentru că sportul nu e o excepție. Sportivii care fac efort mare sunt supuși riscului să fie infectați. Dacă o să avem un caz de coronavirus la o competiție, atunci o să blocăm toată competiția. Nu putem face o competiție cu unii la spital, alții carantinați și alții pe teren”, a mai spus ministrul.

Acesta a mai precizat că decizia finală privind reluarea antrenamentelor şi apoi a competiţiilor va aparține epidemiologilor și Ministerului Sănătății.

Citit 3916 ori Ultima modificare Marți, 28 Aprilie 2020 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.