Îngheţare la Liga 3 şi anulare la juniori
Foto: SC Oţelul

Îngheţare la Liga 3 şi anulare la juniori
Antrenamentul celor de la Oţelul din 6 martie, unul dintre ultimele înainte de suspendare a activităţii
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Federaţia Română de Fotbal, printr-o hotărâre luată de Comitetul de Urgenţă, a anulat 31 de competiţii de copii şi juniori din sezonul 2019/2020, singura de la acest nivel la care s-a lăsat posibilitatea continuării fiind Liga Elitelor U19. La nivel de seniori, din discuţiile cu reprezentanţii cluburilor de la primele trei eşaloane a rezultat că majoritatea celor din Liga 3 doreşte îngheţarea campionatului, iar final să fie clasamentul actual, fără retrogradare.

În urma videoconferinţei celor din conducerea Federaţiei Române de Fotbal cu reprezentanţii echipelor din Liga 3, eşalon unde sunt cluburile gălăţene SC Oţelul şi Sporting Lieşti, cea mai probabilă variantă este îngheţarea campionatului. Printre altele, pentru desemnarea promovatelor s-a discutat varianta unui play-off al primelor şase clasate în acest moment, cu care cei de la Oţelul au fost de acord. Ulterior, după ce reprezentanţii multor cluburi au spus că sunt în situaţii financiare precare şi nu au bani să termine campionatul, majoritatea a cerut îngheţarea campionatului, variantă care a devenit cea mai probabilă. În acest caz, ar promova echipele clasate acum pe primul loc, urmând ca la Seria 3, unde în frunte sunt două echipe la egalitate de puncte, să fie un baraj între acestea. Nu va retrograda nimeni, iar promovarea celor din Liga 4 ar urma să se facă în modul obişnuit, cu clasicul baraj. În această situaţie, ar creşte numărul de echipe din acest eşalon, problemă care şi-ar găsi rezolvarea prin mărirea cu o a şasea serie, pe criterii geografice, care ar duce şi la scurtarea distanţelor la deplasări, acum fiind unele foarte lungi, Craiova – Arad sau Galaţi – Suceava.

FRF a solicitat cluburilor să transmită în scris, până în 10 mai, problemele cu care se confruntă şi opţiunea privind acest sezon, iar apoi va lua o decizie finală şi după consultarea Ministerului Tineretului şi Sportului.

În clasamentul Seriei 1, SC Oţelul este pe locul 6, iar Sporting Lieşti pe 10.

Stop joc la juniori

La copii şi juniori s-a anulat tot, cu excepţia Ligii Elitelor Under 19. "Federaţia Română de Fotbal, în urma consultărilor avute cu reprezentanţii cluburilor, a decis să încheie sezonul competiţional pentru copii şi juniori. Singura competiţie care rămâne întreruptă este Liga Elitelor U19, a cărei câştigătoare are dreptul de a participa în UEFA Youth League. În urma consultărilor avute cu membrii afiliaţi, din dorinţa de a proteja copiii şi a diminua riscul infectării, având în vedere şi faptul că nu există o miză competiţională de tip retrogradare/promovare, dar şi pentru a putea începe pregătirea sezonului următor, administraţia FRF a luat decizia de a anula toate competiţiile de copii şi juniori de pe teritoriul României pentru sezonul 2019/2020, în total 31 de competiţii. În acelaşi timp s-a căzut de acord ca reluarea antrenamentelor să reprezinte prioritatea cluburilor, imediat ce condiţiile sanitare şi legale o vor permite”, s-a precizat într-un comunicat al FRF.

Printre echipele gălăţene vizate de această decizie, care jucau la nivel de campionat national, sunt cele de juniori A şi B (U19 şi U17) de la Oţelul, CSM şi LPS. Ambele echipe ale SC Oţelul se aflau pe primul loc în serii din care mai erau formaţii din Bacău, Vaslui şi Focşani.

De asemenea, este stop joc şi pentru echipele de junioare ale FC Universitatea Galaţi din campionatul national Under 15, respectiv Under 13.

Citit 3028 ori Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2020 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.