Doar şase cluburi de FOTBAL îndeplinesc condiţiile

Doar şase cluburi de FOTBAL îndeplinesc condiţiile
Stadionul din Giurgiu are toate condiţiile pentru cantonamentul celor de la Astra
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Reluarea antrenamentelor este în impas chiar şi la nivelul echipelor de fotbal din Liga I, 8 dintre cele 14 formaţii neavând posibilitatea de a ţine fotbaliştii în cantonamente în baze proprii sau cu circuit închis, aşa cum prevăd condiţiile impuse de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii.

Cerinţele Guvernului, prea drastice chiar şi pentru Liga I

Numai şase echipe din Liga I dispun de baze sportive cu unităţi de cazare, astfel încât fotbaliştii să rămână în cantonament pe toată perioada pregătirilor şi a desfăşurării campionatului: FCSB, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Dinamo, Universitatea Craiova şi Gaz Metan Mediaş. Celelalte opt nu dispun de spaţii de cazare pentru fotbalişti şi stafful tehnic şi medical, Liga Profesionistă de Fotbal trimiţând o informare în acest sens către Ministerul Tineretului şi Sportului.

Cluburile din Liga I care nu beneficiază de spaţii de cazare în cadrul bazelor sportive reclamă faptul că închirierea unor centre de pregătire ar ridica foarte mult costurile lunare şi va avea un impact negativ asupra bugetelor deja afectate de criza pandemiei de COVID-19.

Preşedintele grupării FC Viitorul, Gică Popescu, a anunţat că pentru a ţine jucătorii în cantonament în condiţiile stabilite de minister, costurile ar fi de 100.000 de euro lunar. În acest moment, hotelul de la baza sportivă din Ovidiu a clubului Viitorul se află în construcţie.

Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii au emis în 4 aprilie ordinul nr. 549 care cuprinde o serie de recomandări pentru cluburile şi federaţiile care doresc să reia antrenamentele după 15 mai, când este aşteptată încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Printre condiţiile impuse de autorităţi pentru reluarea pregătirilor se află izolarea totală a sportivilor şi a personalului adiacent, în cadrul bazelor sportive, testarea lor pentru COVID-19, precum şi măsuri stricte de igienă şi dezinfecţie.

Citit 1566 ori Ultima modificare Duminică, 10 Mai 2020 22:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.