Oficial, încă un campionat fără campioană

Oficial, încă un campionat fără campioană
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet, format din 15 membri, a decis îngheţarea ligilor naţionale, feminină şi masculină, fără acordarea titlurilor de campioană, cu clasamentele în vigoare la data întreruperii, 8 martie. Decizia va intra în vigoare vineri, 22 mai.

La momentul întreruperii competiţiilor de baschet, în fruntea clasamentului Ligii Naţionale masculine se aflau, la egalitate de puncte, două echipe, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca şi campioana CSM CSU Oradea, în timp ce echipa CS Municipal Galați se afla pe locul 4 al Grupei Galbene (locurile 7-12).

În urma deciziei de marţi, s-au stabilit și participările în cupele europene, astfel: U BT Cluj, liderul Ligii Naţionale la data întreruperii competiţiei, ar urma să joace în Basketball Champions League, iar echipele de pe locurile 2-3, adică CSM Oradea şi CSU Sibiu, în FIBA Europe Cup.

La feminin, clasamentul se încheie cu campioana Sepsi Sfântu Gheorghe lider (27 puncte), urmată de CSM Satu Mare (24) şi ICIM Arad (23). Sepsi va avea cu siguranţă drept de înscriere în FIBA EuroCup. O decizie finală privind participarea în cupele europene pentru echipele româneşti va fi anunţată de FIBA, cel mai probabil în luna iunie.

Așa cum am scris și săptămâna trecută, modul în care se va desfășura campionatul în sezonul 2020-2021 se va stabili la jumătatea lunii iunie, în funcție de ce se decide și la nivel european, pentru potrivirea calendarelor competiționale.

Acesta este al treilea campionat național "înghețat", după ce şi Federaţia Română de Handbal a decis încheierea sezonului 2019-2020 fără acordarea titlurilor de campioană şi a medaliilor pentru primele trei locuri. Pe 24 martie, la o săptămână de la declararea stării de urgență în România, Federația Română de Hochei pe Gheață a decis anularea Campionatului Național, fără acordarea titlului. Echipa CS Municipal Galați se afla pe primul loc, cu 73 de puncte, din 26 de meciuri disputate. Celelalte echipe de pe podium au fost SC Miercurea Ciuc (72 puncte, 30 jocuri) și ACSH Gheorgheni (62 p, 31 meciuri). Campioana de anul trecut, CSM Corona Brașov, se afla pe locul 4, cu 50 puncte din 24 meciuri.

Citit 1222 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Mai 2020 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.