PERFORMANȚĂ! Fotbalistele de la FC Universitatea au încheiat sezonul în postură de vicecampioană

PERFORMANȚĂ! Fotbalistele de la FC Universitatea au încheiat sezonul în postură de vicecampioană
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Comitetul de Urgență al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), întrunit joi, a hotărât îngheţarea campionatului Ligii 1 de fotbal feminin, astfel că acesta nu va mai fi reluat pentru partidele rămase de disputat în sezonul 2019/2020. Formaţia gălăţeană FC Universitatea încheie astfel sezonul în postura de vicecampioană, locul 2 fiind cea mai mare performanţă din istoria clubului înfiinţat în urmă cu cinci ani.

După consultarea cluburilor, Comitetul de Urgenţă al FRF a decis acum îngheţarea competiţiei şi pentru partea superioară a clasamentului, după ce în 11 mai luase această hotârâre pentru locurile 7-12, conform frf.ro. Nu se va retrograda, situaţie care are ca efect mărirea la 14 a numărului de echipe din prima ligă, pentru sezonul următor.

Clasamentul final este considerat cel de la momentul actual, respectiv de la finalul turului: 1.Olimpia Cluj - 31 puncte, 2.FC Universitatea Galaţi - 26p, 3.Fortuna Becicherecu Mic (Timiş) - 25p, 4.Vasas Odorheiu Secuiesc - 23p, 5.Piroş Arad - 21p, 6.Heniu Prundu Bârgăului (Bistriţa) - 14p, 7.CSS Târgovişte - 12p, 8.Independenţa Baia Mare - 10p, 9. Universitatea Alexandria - 10p, 10.Luceafărul Filiaşi - 9p, 11. Fair-Play Bucureşti - 6p, 12.Selena Constanţa - 5 puncte.

Meciuri memorabile ale gălăţencelor

Clasarea pe locul secund a formaţiei FC Universitatea Galaţi a fost reuşită după un parcurs, cu Alexandru Caracaş antrenor principal, care a inclus câteva momente decisive. Unul dintre ele a fost partida de pe teren propriu cu multipla campioană Olimpia Cluj, încheiată la egalitate, 1-1, la acest scor portarul formaţiei din Cluj evitând înfrângerea prin apărarea unui penalty. A urmat o victorie extrem de importantă, cu 1-0, pe terenul principalei contracandidate la locul secund, Fortuna Becicherecu Mic. De asemenea, s-a reuşit şi victoria la cea mai mare diferenţă de scor din scurta istorie a acestui club, 8-0 în deplasare, cu echipa care a încheiat pe locul 5, Piroş Arad.

"Suntem mândri de acest loc, obţinut în mai puţin de cinci ani de când pornea povestea noastră de la o miuţă în curtea şcolii, totul de la zero. Meritele sunt ale tuturor, îi felicit pe toţi. Le mulţumim pentru importantul sprijin şi celor de la compania SF Tex şi de la Fundaţia Sportului Gălăţean. Satisfacţia noastră este amplificată ştiind că încheierea pe poziţia vicecampioanei a fost obţinută în condiţii de subfinanţare în anul trecut. Din păcate, se conturează că lucrurile nu se vor îmbunătăţi din acest punct de vedere şi suntem în pericol să ne pierdem multe dintre jucătoare. Ar fi păcat să nu putem păstra acest lot pentru a continua pe drumul marilor performanţe. Sperăm totuşi ca munca şi performanţa să ne fie apreciate printr-o susţinere adecvată, am demonstrat că merităm", a declarat Gabriel Călinescu, preşedintele clubului.

În sezonul precedent, cel de debut în prima ligă, FC Universitatea Galaţi terminase campionatul pe locul 4 şi ajunse până în semifinalele "Cupei României".

Citit 2754 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Mai 2020 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.