Optimism cu privire la Roland Garros

Optimism cu privire la Roland Garros
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Guy Forget, directorul turneului de tenis de la Roland Garros, s-a arătat încrezător că această competiţie de Grand Slam va avea loc între sfârşitul lui septembrie şi începutul lui octombrie, relatează presa franceză. Mai mult, acesta a declarat că ia în calcul toate opțiunile și speră că turneul se va desfășura cu spectatori.

După ce, în martie, Federația Franceză de Tenis a făcut alegerea unilaterală de a muta Openul francez în toamnă, din cauza pandemiei de coronavirus, Forget a asigurat, de această dată, că instanţele tenisului colaborează strâns la elaborarea calendarului de reluare a competiţiilor.

Legat de data la care ar putea începe Roland Garros, Forget a spus: "Este puţin prematur să anunţăm acum, dar se va face între 20 şi 27 septembrie". Data de start depinde foarte mult de ceea ce se va întâmpla cu US Open, dacă se va desfășura sau nu (având în vedere că în acest moment statul New York are cel mai mare număr de cazuri de infectări, 369.000 din totalul de 1,6 milioane la nivelul SUA). "Oraşul New York este şi mai afectat de coronavirus decât Franţa. Şi ei au mari probleme de organizare, vor face un anunţ la mijlocul lui iunie, ca să spună cum va arăta US Open", a adăugat Forget.

El a explicat că nu este nimic stabilit în ceea ce priveşte eventuala desfăşurare a turneului de la Roland Garros fără spectatori. Forget nu poate exclude această posibilitate, dar speră că "va primi cât mai multă lume, fiindcă fanii vor să-i vadă pe cei mai buni jucători din lume. Semnalele merg în direcţia cea bună, însă nu ştim ce se va întâmpla peste o lună sau două", a spus fostul jucător.

De precizat că Franța a ieșit de aproape două săptămâni din carantină.

Citit 845 ori Ultima modificare Duminică, 24 Mai 2020 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.