TENIS | Încă două românce joacă la Belgrad

TENIS | Încă două românce joacă la Belgrad
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După gălățeanca Patricia Țig și Irina Begu, alte două românce și-au anunțat prezența la turneul ”Estearn European Championship”, o competiție ce se va desfășura cu porțile închise, la jumătatea lunii viitoare, la Belgrad. Este vorba de Irina Bara și Gabriela Ruse, două sportive ce au fost mai vizibile publicului prin apariția, în premieră, în echipa de Fed Cup a României, în februarie.

Turneul ”Estearn European Championship” este organizat de fostul jucător Janko Tipsarevici și, deși numele aduse în discuție erau doar din zona balcanică, se pare că a fost acceptată și italianca Jasmine Paolini (locul 95 WTA). Pentru turneul feminin, mai apar în lista de sportive Tamara Zidansek, Olga Danilovic, Jana Fett, Danka Kovinic sau Dalila Jakupovic.

De la momentul suspendării competițiilor oficiale, din cauza pandemiei de coronavirus, la începutul lunii martie, Gabriela Talabă (locul 227 în ierarhia mondială) a fost prima româncă ce a jucat într-un turneu, chiar dacă doar demonstrativ. În competiția de la  Saddlebrook (Florida, SUA) au fost angrenate jucătoare americane sau, cum a fost cazul Gabrielei, stabilite în SUA. Aceasta a câștigat trei dintre cele patru meciuri disputate, astfel: cu Alycia Parks (locul 363 WTA), cu Anastasia Nefedova (550 WTA) și cu Sachia Vichery (158 WTA), dar a fost înfrântă de Elizabeth Mandlik (528 WTA).

Citit 1161 ori Ultima modificare Marți, 26 Mai 2020 22:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.